“Sultana” suktinukai: subtilus šventės desertas. Tešla tinka visiems kepiniams.

“Sultana” suktinukai yra delikatesas, kuriame dera pagarbi namų kepimo šiluma ir džiovintų vaisių saldumas. Šie švelnūs desertai dažnai tampa tikru šeimos valgių akcentu, o jų aromatas ir išvaizda sukuria jaukumo ir džiaugsmo atmosferą.

Sultanų suktinukai yra kažkuo unikalūs: minkšta tešla, įdaryta saldžiais sultanais, nukelia į paprastų, bet ryškių malonumų pasaulį.

Šių suktinukų gaminimas nereikalauja daug pastangų ir gali būti puikus užsiėmimas tiek patyrusiems, tiek pradedantiesiems kulinarams

.

Juos galima patiekti ir prie arbatos, ir kaip šventinio stalo desertą, todėl suktinukai yra universalus skanėstas bet kokiai progai.

Tešlos ingredientai:

  • Pienas – 150 ml;
  • presuotų mielių – 20 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • cukraus – 100 g;
  • margarinas – 75 g;
  • miltai – 500 g;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: sultenės – 150 g.
Siūlome paragauti:  Švelnus paštetas per 1 minutę! Be mėsos gali būti skanu

Suktinukų su sultenėmis paruošimas:

Sumaišome mieles su šiltu pienu, šaukštu cukraus ir 100 g miltų iš bendro kiekio. Paliekame oparą kelis kartus padidėti

. Iš vieno kiaušinio išimame trynį, du baltymus ir trynį sudedame į bendrą indą. Į kiaušinius supilkite druską, cukrų, vaniliną, ištirpintą margariną, išmaišykite iki vientisos masės

. Kiaušinių masę supilkite į oparą, išmaišykite ir palaipsniui suberkite miltus, užminkykite tešlą

.

Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite ant stalo 10 minučių.

30 minučių padėkite tešlą į šilumą po celofanu

.

Tada tešlą išminkykite ir palikite dar 20 minučių, tada padalykite tešlą į 10 vienodų ritinėlių

. Ritinėlius patepkite augaliniu aliejumi ir palikite po rankšluosčiu 10 minučių. Kiekvieną

ritinėlį

iškočiokite į ovalų paplotėlį, apibarstykite sultonėmis

ir susukite paplotėlius su sultonėmis į ritinėlius, užklijuodami siūlę.

Рулетики с изюмом: нежный десерт для застолья. Тесто подходит для любой выпечки

Suktinukus sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos

ir 20 minučių palaikykite po rankšluosčiu, tada aptepkite kiaušinio trynio ir vandens mišiniu.

Siūlome paragauti:  Tinginiai įdaryti kopūstai švelniame padaže. Jau 10 metų gaminu maistą tik pagal šį receptą: niekada nesu ragavęs geresnio.

Рулетики с изюмом: нежный десерт для застолья. Тесто подходит для любой выпечки

Suktinukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Рулетики с изюмом: нежный десерт для застолья. Тесто подходит для любой выпечки

Gausite aromatingus purius suktinukus su sultenėmis. Tai puikus naminio kepimo receptas, kurį galima pritaikyti pagal savo pageidavimus. Pavyzdžiui, naudokite kitokį įdarą.

76

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *