Lengvas, pikantiškas, aromatingas baklažanų užkandis su daržovėmis puikiai atrodo ant šventinio stalo.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- baklažanų;
- svogūnų;
- saldžiosios paprikos;
- morkų;
- aštriosios paprikos;
- česnakai;
- šilto vandens, 300 ml;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus, 2 šaukštai;
- 2 valgomieji šaukštai acto;
- žolelės.
Gaminimo procesas
Paimkite bet kokį kiekį daržovių.
1 cm storio apskritimais supjaustykite baklažanus, pasūdykite ir palikite 10 minučių
. Tada nuplaukite švariu šaltu vandeniu ir nuspauskite.
Patarimas: galite porą minučių pavirti pasūdytame vandenyje, atvėsinti ir leisti nusausinti, tada taip pat nuspausti nuo drėgmės pertekliaus.
Supjaustykite svogūnus plonais pusžiedžiais, sutarkuokite morkas, supjaustykite gabaliukais aštriąją ir saldžiąją papriką, susmulkinkite česnaką ir prieskonines žoleles.
Apkepkite baklažanus iš visų pusių augaliniame aliejuje, kol pusiau
iškeps
.
Apkepkite svogūnus
.
Patarimas: kepkite ant vidutinės ugnies, o kad aliejus neišsilietų, svogūnus šiek tiek pasūdykite.
Į svogūnus sudėkite morkas ir kepkite porą minučių, suberkite saldžiąsias paprikas, kepkite porą minučių, sudėkite aštriosios paprikos gabalėlius, česnaką, pagal skonį pasūdykite.
Atvėsinkite.
Marinatui sumaišykite šiltą vandenį, druską ir cukrų, actą
.
Gerai išmaišykite, kad ingredientai ištirptų
. Paimkite indą su dangčiu ir išdėliokite sluoksnius: žolelės, daržovės, baklažanai. Taip kaitaliojame, kol sudedame visus produktus. Užpilame
marinatu, uždengiame dangčiu ir dedame į šaldytuvą 2 valandoms. Užkandis
gaunasi saldžiarūgštis, aštraus skonio, puikiai tinka prie mėsos užkandžių ir patiekalų.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

