Ingredientai:
kiaušiniai – 3 vnt
cukrus – 200 gr
druska – 1/4 šaukštelio.
kefyras – 200 ml
augalinis aliejus – 1 puodelis
miltai – 2 stiklinės
citrina – 1 vnt
kepimo milteliai – 2 šaukšteliai.
Soda – 0,5 šaukštelio.
uogienė – 100 g (skaniausia su abrikosais arba obuoliais)
graikiniai riešutai – 0,5 stiklinės
cukraus pudra – neprivaloma
Paruošimas:
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir soda.
Kiaušinius plakite mikseriu su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Supilkite kefyrą, augalinį aliejų ir citrinos sultis.
Ten nutarkuojame citrinos žievelę ir persijojame miltų mišinį.
Viską išplakti mikseriu.
Tešlą dėkite į formą, išteptą augaliniu aliejumi ir lengvai pabarstytą miltais.
Kepame 180 C temperatūroje 45 minutes.
Pyrago pasirengimą patikrinkite mediniu iešmeliu.
Gatavą citrinų pyragą šiek tiek atvėsinkite.
Išimkite iš formos ir padėkite ant lėkštės.
Ant viršaus užtepkite uogiene ir pabarstykite smulkintais riešutais arba cukraus pudra.
Gero apetito!