Marinuotos daržovės su aromatinėmis žolelėmis būna labai skanios ir pikantiškos. Visi pas mane šį užkandį valgo su dideliu malonumu.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- paprikų, 9 vnt;
- baklažanų, 1-2 vnt;
- česnako, druskos ir pipirų, sausų žolelių pagal skonį;
- cukraus, 2 šaukštelių;
- obuolių sidro acto arba laimo sulčių, 30 ml.
Gaminimo procesas
Paprikas perpjaukite į 2 dalis, sudėkite ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos, pašaukite
į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite, kol bus paruoštos.
Baklažanus nulupkite nuo odelės, perpjaukite į 2 dalis ir kiekvieną jų supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
Apkepkite baklažanus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių
. Česnaką supjaustykite juostelėmis arba išspauskite per presą
. Apie 30 ml augalinio aliejaus sumaišykite su actu arba laimo sultimis, druska ir cukrumi, džiovintomis žolelėmis arba šviežiomis smulkintomis žolelėmis
.
Išimkite paprikas iš orkaitės ir įdėkite jas į maišelį, kol atvės, tada nulupkite odelę.
Į marinatą sudėkite baklažanus, česnakus, paprikas ir sumaišykite, supilkite marinatą ir dar kartą sumaišykite.
Uždenkite indą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Marinatas turi visiškai padengti daržoves. Kuo ilgiau marinuosite, tuo bus skanesnės.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.