Tai pats skaniausias dalykas, kokį kada nors esu valgęs! Gaminu jį kiekvieną savaitę ir niekada nepavargstu. Marinuotos paprikos su baklažanais

Marinuotos daržovės su aromatinėmis žolelėmis būna labai skanios ir pikantiškos. Visi pas mane šį užkandį valgo su dideliu malonumu.

Вкуснее ничего не ела! Готовлю каждую неделю и никак не надоест. Маринованный перец с баклажанами

Jam paruošti reikės šių ingredientų:

  • paprikų, 9 vnt;
  • baklažanų, 1-2 vnt;
  • česnako, druskos ir pipirų, sausų žolelių pagal skonį;
  • cukraus, 2 šaukštelių;
  • obuolių sidro acto arba laimo sulčių, 30 ml.

Gaminimo procesas

Paprikas perpjaukite į 2 dalis, sudėkite ant pergamentu išklotos

kepimo

skardos, pašaukite

į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite, kol bus paruoštos.

Baklažanus nulupkite nuo odelės, perpjaukite į 2 dalis ir kiekvieną jų supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.

Apkepkite baklažanus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių

. Česnaką supjaustykite juostelėmis arba išspauskite per presą

. Apie 30 ml augalinio aliejaus sumaišykite su actu arba laimo sultimis, druska ir cukrumi, džiovintomis žolelėmis arba šviežiomis smulkintomis žolelėmis

Siūlome paragauti:  Pasigaminkite tikrą kamamberą: kreminis delikatesas iš Prancūzijos

.

Išimkite paprikas iš orkaitės ir įdėkite jas į maišelį, kol atvės, tada nulupkite odelę.

Вкуснее ничего не ела! Готовлю каждую неделю и никак не надоест. Маринованный перец с баклажанами

Į marinatą sudėkite baklažanus, česnakus, paprikas ir sumaišykite, supilkite marinatą ir dar kartą sumaišykite.

Вкуснее ничего не ела! Готовлю каждую неделю и никак не надоест. Маринованный перец с баклажанами

Uždenkite indą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Вкуснее ничего не ела! Готовлю каждую неделю и никак не надоест. Маринованный перец с баклажанами

Marinatas turi visiškai padengti daržoves. Kuo ilgiau marinuosite, tuo bus skanesnės.

116

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Cukinijų ikrai žiemai per 30 minučių. Greitas receptas: dabar gaminu tik taip
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *