Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

TOP 10 neįprastų kanapių ant iešmelių Naujųjų metų stalui

Pradžiuginkite svečius originaliais užkandžiais! Lengvai paruošiami ir neįtikėtinai skanūs iešmeliai papuoš jūsų šventinį stalą.

1. Klasika: sūris, alyvuogės ir kumpis

  • Ant iešmo uždėkite kietojo sūrio kubelį, alyvuogę ir ploną kumpio ar dešros gabalėlį.

2. Kanapės su alyvuogėmis ir sūriu

  • Naudojame kelių rūšių sūrius (kietą sūrį ir fetos sūrį). Supjaustykite kubeliais ir pakaitomis sumaišykite su alyvuogėmis.

3. Su rūkyta dešra ir bulvėmis

  • Plonus rūkytos dešros griežinėlius (mažo skersmens) susukite ir pakaitomis sudėkite su virtų bulvių gabalėliais.

4. Silkių kanapė

  • Smulkiai supjaustytus žalumynus sumaišykite su minkštu sviestu.
  • Gautą mišinį paskleiskite ant duonos gabalėlio.
  • Ant viršaus uždėkite silkės griežinėlį, citriną ir svogūną.

5. Šoninė su džiovintomis slyvomis

  • Apkepkite plonus šoninės griežinėlius.
  • Į juos suvyniokite džiovintų slyvų gabalėlius ir sutvirtinkite iešmu.
Siūlome paragauti:  Sumušti svogūnų žiedai – puikus užkandis traškaus maisto mėgėjams!

6. Sūris kumpyje

  • Kumpį supjaustykite ilgomis ir plonomis riekelėmis, apvyniokite kietojo sūrio gabalėliais.

7. Krevetės su mangais

  • Pirmiausia alyvuogių aliejuje lengvai apkepkite mango gabalėlius.
  • Krevetes apvoliokite manguose ir pamarinuokite padaže (alyvuogių aliejus ir raudonoji paprika).
  • Suverkite siūlus ant iešmelių.

8. Marinuotos krevetės

  • Marinatui: sumaišyti 2 v.š. l. augalinis aliejus, 2 valg. l. vyno acto, susmulkintos česnako skiltelės, druskos ir pipirų.
  • Išvirtas krevetes palikite marinate 30–40 minučių.
  • Krevetes sudėkite ant iešmelių kartu su agurko ar saliero griežinėliais.

9. Mocarela, daržovės ir duona

  • Fetos sūrio kubelius porai valandų pamirkykite alyvuogių aliejaus, aitriųjų raudonųjų pipirų ir sauso baziliko mišinyje.
  • Tuo pačiu mišiniu aptepkite šviesius duonos skrebučius.
  • Surinkite kanapes: papriką, duoną, agurką, sūrį, vyšninius pomidorus.
Siūlome paragauti:  Naminis kietasis sūris pusryčiams

10. Lašiša ir žalumynai

  • Skrebučius ištepkite sviestu (į sviestą „ikrų sviestui“ galite įdėti lašišos minkštimo ir smulkiai pjaustytų žolelių).
  • Ant viršaus uždėkite citrinos arba agurko griežinėlį, žolelių šakelę ir lašišos filė.
  • Sutvirtinkite iešmu.

Patarimas:

  • Norėdami sukurti įdomų pristatymą, naudokite skirtingo ilgio iešmelius.
  • Patiekalą papuoškite šviežiomis žolelėmis arba granatų sėklomis.
  • Kanapės patogiai patiekiami ant medinių lentų ar šventinių lėkščių.

Gero apetito ir linksmų švenčių!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4.2 / 5. Balsų skaičius: 6

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!