Pradžiuginkite svečius originaliais užkandžiais! Lengvai paruošiami ir neįtikėtinai skanūs iešmeliai papuoš jūsų šventinį stalą.
1. Klasika: sūris, alyvuogės ir kumpis
- Ant iešmo uždėkite kietojo sūrio kubelį, alyvuogę ir ploną kumpio ar dešros gabalėlį.
2. Kanapės su alyvuogėmis ir sūriu
- Naudojame kelių rūšių sūrius (kietą sūrį ir fetos sūrį). Supjaustykite kubeliais ir pakaitomis sumaišykite su alyvuogėmis.
3. Su rūkyta dešra ir bulvėmis
- Plonus rūkytos dešros griežinėlius (mažo skersmens) susukite ir pakaitomis sudėkite su virtų bulvių gabalėliais.
4. Silkių kanapė
- Smulkiai supjaustytus žalumynus sumaišykite su minkštu sviestu.
- Gautą mišinį paskleiskite ant duonos gabalėlio.
- Ant viršaus uždėkite silkės griežinėlį, citriną ir svogūną.
5. Šoninė su džiovintomis slyvomis
- Apkepkite plonus šoninės griežinėlius.
- Į juos suvyniokite džiovintų slyvų gabalėlius ir sutvirtinkite iešmu.
6. Sūris kumpyje
- Kumpį supjaustykite ilgomis ir plonomis riekelėmis, apvyniokite kietojo sūrio gabalėliais.
7. Krevetės su mangais
- Pirmiausia alyvuogių aliejuje lengvai apkepkite mango gabalėlius.
- Krevetes apvoliokite manguose ir pamarinuokite padaže (alyvuogių aliejus ir raudonoji paprika).
- Suverkite siūlus ant iešmelių.
8. Marinuotos krevetės
- Marinatui: sumaišyti 2 v.š. l. augalinis aliejus, 2 valg. l. vyno acto, susmulkintos česnako skiltelės, druskos ir pipirų.
- Išvirtas krevetes palikite marinate 30–40 minučių.
- Krevetes sudėkite ant iešmelių kartu su agurko ar saliero griežinėliais.
9. Mocarela, daržovės ir duona
- Fetos sūrio kubelius porai valandų pamirkykite alyvuogių aliejaus, aitriųjų raudonųjų pipirų ir sauso baziliko mišinyje.
- Tuo pačiu mišiniu aptepkite šviesius duonos skrebučius.
- Surinkite kanapes: papriką, duoną, agurką, sūrį, vyšninius pomidorus.
10. Lašiša ir žalumynai
- Skrebučius ištepkite sviestu (į sviestą „ikrų sviestui“ galite įdėti lašišos minkštimo ir smulkiai pjaustytų žolelių).
- Ant viršaus uždėkite citrinos arba agurko griežinėlį, žolelių šakelę ir lašišos filė.
- Sutvirtinkite iešmu.
Patarimas:
- Norėdami sukurti įdomų pristatymą, naudokite skirtingo ilgio iešmelius.
- Patiekalą papuoškite šviežiomis žolelėmis arba granatų sėklomis.
- Kanapės patogiai patiekiami ant medinių lentų ar šventinių lėkščių.
Gero apetito ir linksmų švenčių!