Turkai jį mėgsta kaip pikantišką rytietišką daržovių užkandį prie mėsos, makaronų ir skrebučių. Tai žudantis patiekalas

Turkai jį mėgsta kaip pikantišką rytietišką daržovių užkandį prie mėsos, makaronų ir skrebučių. Tai žudantis patiekalas

Rytų virtuvė visada stebino skonių ir aromatų įvairiapusiškumu. Vienas ryškiausių jos patiekalų – pikantiškas daržovių užkandis, kuris puikiai tinka prie mėsos, makaronų ar skrebučių.

Šis užkandis su savo ingredientais ir prieskoniais kiekvienam kąsniui suteikia gaivumo ir pikantiško skonio. Jis ruošiamas greitai ir lengvai, naudojant blenderį, kuris leidžia išsaugoti visas naudingąsias daržovių savybes.

Sudedamosios dalys

  • Svogūnas – 1 svogūnas
  • Šviežia raudonoji paprika – 2 vnt.
  • Saldžiosios arba aštriosios žaliosios paprikos – 3-4 vnt.
  • Česnakai – 2-3 skiltelės
  • Vidutinio dydžio pomidoras – 3-4 vnt.
  • Nedidelis ryšulėlis petražolių

Padažui:

  • pomidorų pastos – 1 valgomasis šaukštas
  • Pipirų pasta – 1 valgomasis šaukštas
  • Druska – 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Juodųjų pipirų – 1/3 arbatinio šaukštelio
  • Raudonųjų pipirų dribsnių aštrių arba saldžiųjų – 1 arbatinis šaukštelis
  • maltos paprikos – nebūtina
  • Džiovintos mėtos – 1 arbatinis šaukštelis
  • Granatų padažas – 2-3 valgomieji šaukštai.
  • Alyvuogių aliejaus – 3-4 šaukštai. (50-60 ml)
Siūlome paragauti:  Moliūgų ir obuolių nektaras su apelsinais. Moliūgų sulčių su minkštimu receptas žiemai be sulčiaspaudės

Paruošimas

Турки от этого в восторге: пикантная овощная восточная закуска к мясу, пасте и тостам. Блюдо – «улет»Pikantiškas daržovių rytietiškas užkandis prie mėsos, makaronų ir skrebučių.

Visas daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Iš raudonųjų ir žaliųjų paprikų pašalinkite sėklas ir supjaustykite jas dideliais gabalėliais. Česnako skilteles taip pat nulupkite, o pomidorus supjaustykite į 4-6 dalis. Susmulkinkite petražoles.

Dabar sudėkite visas daržoves į maišytuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Perkelkite į sietelį ir po kurio laiko būtinai nukoškite susidariusį skysčio perteklių.

Tada paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą, paprikų pastą, druską, juoduosius pipirus, raudonųjų pipirų dribsnius, mėtas ir granatų padažą. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Kai tai padarysite, paruoštą padažą supilkite į nuspaustą daržovių mišinį. Gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų ir susijungtų.

Siūlome paragauti:  Sultingi įdaryti kopūstai su labai skaniu receptu. Valgoma iš karto

Šį pikantišką daržovių užkandį galima patiekti iš karto po gaminimo arba palikti šaldytuve kelioms valandoms, kad skoniai geriau derėtų. Jis tinka prie mėsos, makaronų ir skrebučių, suteikdamas jiems gaivų ir pikantišką akcentą.

12

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *