Uosto salotos. Puikios vakarienės receptas per 5 minutes: greitos salotos iš pačių pigiausių produktų

Salotos, kaip jas žinome šiandien, turi ilgą ir įvairią istoriją, siekiančią antikos laikus.

Žodis “salotos” kilęs iš lotyniško žodžio “salata”, kuris išvertus reiškia “sūrus”. Jau senovėje salotos buvo populiarios senovės Romoje ir Graikijoje.

Romėnai mėgo derinti šviežias daržoves su įvairiais padažais, dažnai į juos pridėdami aliejaus ir acto. Senovės graikai taip pat naudojo įvairius šviežių daržovių ir žolelių mišinius, kurie didele dalimi nulėmė būsimų salotų tradicijas

. Atėjus viduramžiams, salotų mada šiek tiek nuslopo, o kulinarinės tradicijos pasislinko prie sotesnių ir mėsingesnių patiekalų. Tačiau tuo metu receptų su žaliosiomis ir šakniavaisinėmis daržovėmis ir toliau daugėjo

. Šiandien sunku įsivaizduoti bet kokį restoraną be gardžių salotų. Papasakosime, kaip paruošti paprastas salotas “Harbour”.

Siūlome paragauti:  Rojaus pyragas su varškės įdaru keptuvėje. Paprastas ir skanus receptas

Ingredientai: 1:

  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Actas 9% – 3 šaukštai;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštelis;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • Verdantis vanduo – 200 ml;
  • Agurkai – 3 vnt;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Kukurūzai – 250 g;
  • Majonezas – 2 šaukštai;
  • Tunas savo sultyse – 200 g.

Salotų “Harbour” paruošimas:

Supjaustykite ketvirčiais žiedų svogūnus, išdėliokite juos dubenyje, pasūdykite, pabarstykite cukrumi, užpilkite actu. Svogūnus užpilkite verdančiu vandeniu, palikite atvėsti ir marinuoti

. Tuo metu supjaustykite nedidelius strypelius agurkų, mažais kubeliais supjaustykite kietai virtus kiaušinius. Kiaušinius, agurkus, marinuotus svogūnus, kukurūzus sudėkite į salotinę ir užpilkite majonezu

. Tuną nusausinkite ir sudėkite į salotas, išmaišykite

.

Салат "Гавань". Рецепт за 5 минут для идеального ужина: быстрый салат из самых доступных продуктов

Gausite paprastas, bet skanias salotas šventėms ar kasdienai.

71
Siūlome paragauti:  Skanus pyragas kiekvieną dieną. Ilgai ieškojau tokio pyrago recepto.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *