Varenyky su bulvėmis: skanus ir paprastas receptas. Įsimylėsite šią koldūnų tešlą.

Vareniki su bulvėmis yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių slavų virtuvės patiekalų, įkūnijantis namų jaukumą ir tradicijas.

Vareniki – tai ne tik valgis, tai ištisas ritualas, kupinas prisiminimų ir emocijų.

Koldūnų su bulvėmis gaminimas prasideda minkštos tešlos, kurios pagrindinė sudedamoji dalis yra miltai, vanduo ir kiaušiniai, užminkymu.

Įdarą paprastai sudaro virtos bulvės, paverstos bulvių koše. Dažnai į koldūnus dedama keptuvėje pakepintų svogūnų arba grietinės, kad skonis būtų sodresnis.

Varenikus galima virti arba kepti – bet kuriuo atveju jie būna labai skanūs.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 320 g;
  • karšto vandens – 100 ml;
  • Sviestas – 30 g;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Kiaušinis – 1 vnt.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: bulvės – 500 g;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Sviestas – 50 g;
  • kiaulės taukai – 100 g;
  • Svogūnas – 1 vnt.
Siūlome paragauti:  Paimkite cukinijas, bulves ir 1 kiaušinį. Naudingi daržovių kotletai yra skanesni už mėsą

Koldūnų su bulvėmis paruošimas:

Sumaišykite sviestą su šiltu vandeniu, druska ir kiaušiniu. Palaipsniui į mišinį suberkite miltus, išminkykite minkštą ir nelipnią tešlą. Išvirkite

bulves, kol jos bus paruoštos. Tešlą

minkykite

10 minučių, tada palikite

pusvalandžiui po dangčiu.

Keptuvėje ištirpinkite

taukus

, smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį kartu su taukais

.

Sutarkuokite bulves, pasūdykite jas ir sumaišykite su lašiniais bei svogūnu

. Tešlą iškočiokite 2-3 mm storio sluoksniu ir stikline išpjaukite nedidelius apskritimus. Į formeles sudėkite įdarą ir užkimškite vidų.

Suformuotus koldūnus galima palikti šaldiklyje arba iš karto išvirti. Tai skanūs paprasti koldūnai su bulvėmis.

94
Siūlome paragauti:  Itin skanus desertas iš moliūgų ir varškės. Paprastas receptas be kepimo ir minkymo

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *