Keptos bulvės su kreminiu vištienos filė yra labai skanus ir aromatingas, minkštas ir sultingas patiekalas. Galite gaminti tiesiog vakarienei arba patiekti ant šventinio stalo.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- vištienos filė, 2 vnt;
- bulvių, 5-6 vnt;
- saldžiosios paprikos ir svogūno po 1 vnt;
- sūrio, 150 g;
- grietinėlės, 200 ml;
- raudonėlio ir ciberžolės po trečdalį šaukštelio;
- druskos, pipirų, augalinio aliejaus.
Gaminimo procesas
Bulves supjaustykite 1 cm storio apskritimais, pasūdykite ir papipirinkite, pabarstykite ciberžole ir raudonėliais, išmaišykite.
Sudėkite į kepimo forumą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, saldžiąją papriką – gabalėliais.
Svogūnus pakepinkite augaliniame aliejuje, sudėkite
mėsą
ir kepkite dar 7 min.
Sudėkite papriką
ir kepkite
2 min. tada pagal skonį pasūdykite.
Mėsą ir daržoves sudėkite ant bulvių, užpilkite grietinėle ir vėl dėkite kepti 10 min.
Likus 5 minutėms iki bulvių paruošimo, apibarstykite sūriu ir vėl kepkite.
Patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis ir smulkintu česnaku
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.