Įdarą suvyniokite į vištienos krūtinėlę ir apkepkite
Vištiena Kijeve laikoma itin sunkiu receptu, su kuriuo net restoranai ne visada pasiruošę sumaišyti. Bet čia viską galima supaprastinti neprarandant skonio. Viskas, ko mums reikia, yra sviesto lazdelė, vištienos krūtinėlė ir žolelės. Ir svarbiausia: galime tai padaryti per 20 minučių.
Pirmiausia pasigaminkime įdarą. Į dubenį sudėkite sviestą, suberkite susmulkintas žoleles, česnaką pagal skonį ir šiek tiek citrinos žievelės bei sulčių.
Sumaišykite visus vienalyčius ir perkelkite į plėvelę. Susukite įdarą į dešrą ir padėkite į šaldiklį 10-15 minučių.
Kol kas pereikime prie krūties. Supjaustome plonais gabalėliais, kurie pasitarnaus kaip įvynioklis įdarui.
Išplakite, pasūdykite, pipirus ir išimkite įdarą. Dabar belieka suvynioti jį į krūtinę, o po to galite pradėti kepti.
Dviejų sluoksnių plėvelę darome perdengiančius, kad įdaras neištekėtų.
Kijevo kotletai tradiciškai kepami duonos keptuvėje, nuo šio principo nenukrypsime. Kepimas standartinis: kiaušiniai, miltai, džiūvėsėliai.
Kepkite keptuvėje iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos, tada pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 20 minučių.
Galutinis rezultatas yra skanus ir labai sultingas. Žvelgdami negalite suprasti, kad mes supaprastinome receptą.