Per pusantros valandos orkaitėje jis tampa toks minkštas, kad beveik nebegalima kramtyti.
Vištienos kepsnys valstietiško stiliaus puoduose turi visas galimybes ilgam tapti pagrindiniu stalo patiekalu. Jis ruošiamas pridedant paprasčiausių daržovių, tačiau per pusantros valandos orkaitėje iki traškumo iškeptos vištienos kojos taip suminkštėja, kad po šakute subyra į pluoštus.
Ingredientai 6 porcijoms: 1400 gramų vištienos šlaunelių, 1 kilogramas bulvių, 250 gramų svogūnų, 130 gramų šaldytų žaliųjų žirnelių, 380 gramų šviežių pomidorų, 4 skiltelės česnako, 10 gramų šviežių petražolių, 1/3 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų, arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos, 1/2 šaukštelio maltos kalendros, 1 lauro lapas, šaukštas augalinio aliejaus, 500 mililitrų vandens, 2 arbatiniai šaukšteliai druskos. Virsime keraminiuose puoduose.
Pirmiausia greitai viską paruošime darbui. Vištienos kojas supjaustykite į 2 dalis. Svogūną, česnaką, morkas, bulves supjaustykite kubeliais. Pomidorus supjaustykite apvaliais griežinėliais. Dabar perkelkite vištieną į gilų dubenį. Pabarstykite druska, pipirais, kalendromis, paprika, apvoliokite ir palikite pasimarinuoti 30 min. Įkaitinkite keptuvę ant stiprios ugnies. Kepkite vištieną iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Nuimkite paukštį į šoną ir pakepinkite svogūnus bei morkas toje pačioje keptuvėje, įkaitinkite iki vidutinės ugnies. Pradėkime dėti patiekalą. Į puodo dugną dedame pusę viso kiekio bulvių, vištienos, svogūnų ir morkų, žaliųjų žirnelių, česnako, 1 lauro lapelį, pabarstome petražolėmis, pipirais ir druska. Tada išdėliokite likusią pusę ingredientų ir atsargiai išdėliokite ant jų pomidorų skilteles.
Dar kartą pasūdykite, užpilkite augaliniu aliejumi (tai padės prieskoniams geriau įsigerti), įpilkite 500 mililitrų karšto vandens. Puodą uždenkite dangčiu ir pašaukite į orkaitę pusantros valandos 180 laipsnių temperatūroje.