Šis vištienos ir moliūgų pyragas yra minkštas, trupus ir kvapnus. Traški, be mielių tešla sugeria įdaro sultis neprarasdama savo trapios tekstūros. Moliūgas suteikia minkštą, saldų skonį, o svogūnas – ypač sultingą. Šis derinys sukuria subalansuotą skonį, kuris prilygsta net vištienos pyragui.

Sudedamosios dalys:
Miltai – 500 g
Druska – 5 g
Sviestas arba margarinas (šaldytas) – 300 g
Šaltas vanduo – 200 ml
Actas – 1 arbatinis šaukštelis
Vištienos filė – 700 g
Svogūnai – 500 g
Bulvės – 400 g
Moliūgas – 400 g
Grietinė – 2 šaukštai
Sojų padažas – 2 šaukštai (nebūtina)
Kiaušinis – 1 vnt. (tepimui)
Druska, juodieji pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pagardinkite druska, pipirais ir lengvai sutrinkite rankomis, tada sumaišykite su vištiena. Kol įdaras ilsisi, paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, įtarkuokite šaldytą sviestą ir greitai išmaišykite, kad sviestas neišsilydytų. Įpilkite šalto vandens ir acto ir neminkydami suformuokite tešlos rutulį.

Tešlą padalinkite į dvi dalis – vieną didesnę apačiai, kitą mažesnę – viršui – ir atšaldykite. Nulupkite bulves ir moliūgą ir supjaustykite juos plonais griežinėliais. Įdėkite grietinės, šiek tiek sojų padažo, druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir sumaišykite su vištiena bei svogūnais. Didžiąją dalį tešlos iškočiokite ir padėkite ant kepimo skardos.

Tolygiai paskleiskite įdarą, uždenkite antru tešlos sluoksniu, užspauskite kraštus ir padarykite keletą plyšių, kad išeitų garai. Kepkite pyragą 220 °C (425 °F) temperatūroje 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 200 °C (400 °F) ir kepkite dar apie valandą. Likus dešimčiai minučių iki kepimo pabaigos, viršų aptepkite išplaktu kiaušinio ir vandens mišiniu.

Iškepus pyragą leiskite pastovėti po rankšluosčiu.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

