Ingredientai:
- Vištienos filė – 2 vnt.
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.
- Česnakai – 2 gvazdikėliai
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l.
- Kalendra (sausa arba šviežia) – 1 valgomasis šaukštas. l.
- Sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas. l.
- Čili pipirai ir druska – pagal skonį
Paruošimas:
Medinius iešmelius 30 minučių pamirkykite vandenyje. Vištienos filė supjaustykite ilgomis juostelėmis.
Vištienos juosteles suverkite ant iešmelių, sulenkite kaip akordeoną.
Paruoškite marinatą sumaišydami augalinį aliejų, cukrų, kalendras, sojų padažą, išspaustą česnaką, druską ir pipirus.
Vištieną panardinkite į marinatą, uždenkite plėvele ir šaldykite 2 valandas.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Dėkite vėrinukus į kepimo indą ir kepkite apie 20 min., kol taps auksinės rudos spalvos.
Kepimo metu iešmelius vieną kartą apverskite.
Gero apetito