Vakarienė laikoma svarbiu valgymu kiekvienam žmogui. Tačiau kai kurie žmonės dėl tam tikrų priežasčių vakarienę apleidžia. Kai kurie tai daro nesąmoningai, o kai kurie – sąmoningai. Dažnai žmonės atsisako valgyti vakarienę norėdami išsaugoti savo figūrą. Tačiau ne visi žino, kaip žalingai galiausiai tai paveikia mūsų organizmą
. Faktas tas, kad vakarienės trūkumas sukelia alkį naktį. Žmogus nuolat prabunda, arčiau vidurnakčio griebiasi šaldytuvo. Taip nesąmoningai sutrinka mitybos režimas, o tai ateityje didina svorį.
Paruoškime skanią paprastą vakarienę, nuo kurios bus sunku atsisakyti
.
Troškintų vištienos šlaunelių ingredientai:
- Vištienos šlaunelės – 5 vnt;
- druskos – šaukštelis;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- paprikos – ½ šaukštelio;
- miltai – 3 šaukštai;
- sviesto – 50 g;
- svogūnas – vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- grietinė – 150 g;
- vandens – 200 ml;
- muskato riešuto – žiupsnelis;
- bulvės – 7 vnt;
- karštas pienas.
Troškintų vištienos šlaunelių gaminimas:
Vištienos šlauneles nulupkite, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir paprika, lengvai užpilkite augaliniu aliejumi. Prieskonius sumaišykite su mėsa, įtrinkite juos į šlaunelių skaidulas
. Kiekvieną šlaunelę pamirkykite miltuose ir apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi.

Ant kiekvienos šlaunelės uždėkite po gabalėlį sviesto ir apverskite į kitą pusę, kepkite toliau.

Svogūną supjaustykite kubeliais, o česnaką susmulkinkite. Išimkite šlauneles iš keptuvės, į tą patį aliejų sudėkite svogūną
. Porą minučių pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos, sumaišykite su grietine.

Į svogūnus ir grietinę supilkite vandenį, sudėkite česnaką, muskatą ir druską
. Į padažą sudėkite šlauneles, 20 minučių troškinkite po dangčiu ant mažiausios ugnies.

Tuo tarpu nuluptas bulves supjaustykite batonais
. Bulves išvirkite, sumaišykite su pienu, jei reikia, įdėkite sviesto ir pakepintų svogūnų.

Troškintas vištienos šlauneles patiekite su bulvių koše. Pasirodo, tai puiki soti vakarienė.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

