Tradicinės vokiškos bulvių salotos yra skanios ir sotios, puikiai tinka prie įvairių patiekalų.
Joms paruošti reikės šių ingredientų:
–
rūkytos dešros, 150 g;
– virtų bulvių, 3 vnt.;
– marinuotų agurkų, 3 vnt.;
– svogūno, 1 vnt.;
– krapų
; – garstyčių grūduose, 20 g; –
augalinio aliejaus, 40 ml; –
druskos, pipirų ir prieskonių.
Gaminimo procesas
Bulves ir dešrą supjaustyti šiaudeliais. Agurkai taip pat plonai supjaustomi
. Svogūnai supjaustomi pusžiedžiais
. Žolelės susmulkinamos
. Visi ingredientai sumaišomi, pagal skonį įberiama garstyčių, druskos ir pipirų.
Galima imti augalinio aliejaus be kvapo arba be kvapo ir juo salotas paskaninti
.
Galima iš karto patiekti į stalą
.
Patarimas: kai kurie žmonės pagal skonį dar įpila šiek tiek acto – paprasto arba obuolių acto, kuris suteikia salotoms šiek tiek daugiau pikantiškumo ir originalumo. Jei norite minkštesnės mėsos, dešrą galite pakeisti rūkytomis medžioklinėmis dešrelėmis arba kumpiu.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.