Šį skanių marinuotų agurkų receptą gali pasigaminti kiekvienas. Juos paruošti labai paprasta, tačiau yra keletas paslapčių.
Receptą rasite:
3 litrų stiklainiui reikės:
- Reikės: 3 skiltelių česnako;
- agurkų;
- 7-8 juodųjų pipirų (žirnelių);
- 70 gr. druskos;
- 2 šaukštai degtinės;
- krienų lapų, serbentų, krapų.
Pereikite prie paruošimo
Į trijų litrų stiklainio dugną įberkite pipirų ir česnakų, tada krapų, serbentų lapų. Taip pat galite įberti raudonėlio pipirų. Tada imame po vieną krienų lapą ir į kiekvieną lapą įvyniojame agurką. Dėl šios paslapties agurkai labai ilgai išliks traškūs. Norėdami sutaupyti laiko, kai kuriuos agurkus galite dėti be tokio “apvalkalo”. Pripildyti stiklainį lapeliais apvyniotais agurkais užtruks tik 5 minutes.
Ant stiklainio viršaus užberkite druskos, užpilkite paprastu šaltu vandeniu, galite naudoti net vandentiekio vandenį. Uždenkite dangteliu.
Patarimas: labai patogu naudoti dangtelį su specialiomis skylutėmis, taip bus lengviau išpilti sūrymą.
Palikite agurkus po dangčiu maždaug 2 dienoms, kol sūrymas pradės putoti. Pastatykite stiklainį ant lėkštės, kad iš stiklainio išbėgtų putų perteklius. Kai agurkai pagelsta ir pradeda rūgti, pereikite prie kito etapo.
Supilkite sūrymą į puodą ir užvirinkite. Į stiklainį įpilkite 2 valgomuosius šaukštus degtinės. Supilkite verdantį sūrymą. Užsukite stiklainį. Kai agurkai atvės, nusiųskite juos į rūsį arba sandėliuką.
Dėl degtinės ir krienų agurkai įgaus originalų skonį ir bus traškūs iki kito sezono.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.