Švelnus, kvapnus grietinėlės pyragas su braškių įdaru bus skanesnis už bet kokį parduotuvės pyragą. Visiems ingredientams paruošti prireiks maždaug 10 minučių, o paskui beliks tik laukti, kol saldusis desertas iškeps.

Tešlą užminkome iš 180 g miltų, 1/2 šaukštelio kepimo miltelių, 70 g sviesto, 1 valgomojo šaukšto grietinės (riebumo ne mažiau kaip 20 %). Išminkome tešlą, paliekame ją po plėvele ir greitai paruošiame įdarą.

Įdaras gaminamas iš 2 kiaušinių, 350 g natūralios varškės, kurios riebumas ne mažesnis kaip 10 %, 40 g miltų, 3 šaukštų cukraus, 350 g braškių ir šaukštelio krakmolo. Vietoj braškių galima dėti bet kokių vaisių ir uogų arba gaminti uogų mišinį – pyragas leidžia eksperimentuoti. Visus ingredientus gerai išmaišykite giliame dubenyje ir grąžinkite į tešlą.

Tešlą iškočiokite ant darbinio paviršiaus, tada įdėkite į formą ir išdėliokite braškes, kaip parodyta nuotraukoje:

Dabar supilkite paruoštą masę ir dėkite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę – kepkite, kol atsiras skani auksinė plutelė.
Prieš patiekiant pyragą galima papuošti plakta grietinėle, tačiau galima patiekti ir be jų – desertas ir taip gavosi labai saldus

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

