Baklažanai yra viena universaliausių daržovių, iš kurių galima gaminti įvairių skonių patiekalus. Šiandien siūlau jums kebabo skonio užkandį.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- baklažanų, 1 kg;
- svogūno, 300 g;
- vandens, 300 ml;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus, 2 šaukštai;
- actas, 9 %, 80 ml;
- kebabų prieskoniai, 20 g;
- paprikos ir kitų prieskonių pagal skonį;
- česnakas, 1 galvutė.
Kepimo procesas
Baklažanus nulupkite ir supjaustykite 5 mm storio apskritimais.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Baklažanus apkepkite augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių paruduos. Kepkite dalimis ant didelės ugnies ir sudėkite į indą.
Sūrymui vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, supilkite actą. Sūrymą užvirinkite, atvėsinkite.
Sudėkite baklažanus ir svogūnus sluoksniais, kiekvieną sluoksnį apibarstykite tarkuotu česnaku, pabarstykite kebabų prieskoniais.
Užpilkite marinatu, uždenkite slėgtuvu ir 6 val. nusiųskite į šaldytuvą.
Marinuotus baklažanus jau galima valgyti, bet geriau tęsti toliau ir paruošti žiemai.
Paskleiskite baklažanus stiklainiuose, šiek tiek pamuškite ir užpilkite marinatu.
Uždenkite dangteliais ir padėkite į skardą ant rankšluosčio.
Supilkite į puodą vandenį ant stiklainių pečių ir sterilizuokite nuo to momento, kai vanduo užverda, 20 minučių.
Užsukite dangtelius ir palikite stiklainius atvėsti.
Konservus laikykite rūsyje arba sandėliuke
Patiekiant šias salotas, jas galima pagardinti majonezu ir šviežiu, trintu česnaku, tada užkandis gaunasi dar skanesnis ir kvapnesnis.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.