Cukinijos puikiai tinka kaip priedas prie mėsos kepsnelių: patiekalas būna labai sultingas, švelnus, ne kietas. Šis variantas netgi geresnis nei pridėti batono ir bulvių, nes cukinija taip pat suteikia savito įdomaus skonio.

Sudedamosios dalys: cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija:
- bet kokios rūšies maltos mėsos, 500 g;
- cukinija, 1 vnt;
- svogūnas, 1 vnt;
- česnakas, 2 skiltelės;
- kiaušinis, 1 vnt;
- manų kruopos, 2 šaukštai;
- druskos, pipirų mišinio, prieskonių, krapų.
Paruošimo būdas
Sumaišykite maltą mėsą su cukinija, tarkuotu svogūnu
ir
česnaku, kiaušiniu.
Supilkite manų kruopas, masę labai gerai išminkykite, pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais, smulkiai supjaustytais krapais.
10 min. palikite maltą mėsą.
Kotletus galite apvolioti miltuose arba džiūvėsėliuose
.
Formuokite kotletus, apkepkite duoniukus ir kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje, ant silpnos ugnies, kol paruduos iš abiejų pusių.
Jei bijote, kad jie nelabai iškeps, tuomet kotletus sudėkite į formą, įdėkite sviesto gabaliukų, įdėkite lauro lapą ir troškinkite jau įkaitintoje iki 200 laipsnių Celsijaus orkaitėje apie 10 – 15 minučių.
Tokius minkštus kotletus patiekiu su majonezo ir garstyčių arba grietinės, krapų ir česnakų padažu.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

