Anglies nuosėdų ir nuodegulių ant keptuvės šalinimas: lengvai be grandymo

apdegusių indų valymas

Namų šeimininkės dažnai susiduria su situacija, kai jų mėgstama keptuvė iš naujos ir idealiai švarios virsta sena ir nešvaria. Mes jums papasakosime, kaip ją valyti.

Puodai, keptuvės, katilai ir kiti indai dažnai turi užsispyrusių anglies nuosėdų ant indų išorės. Šių anglies nuosėdų atrodo tiesiog neįmanoma nuplauti. Štai kodėl dauguma namų šeimininkių tiesiog atsisako naudoti tokius indus ir perka naujus. Tačiau ekspertai skuba jus įtikti! Indus nuo riebalų nuosėdų ir juodosios anglies galite lengvai ir greitai išvalyti.

Kaip išvalyti nešvarią keptuvę

Tam jums reikės labai paprasto įrankio, kurio kaina jus maloniai nustebins. Jums nereikės daug pastangų ir laiko skirti indų plovimui. Į platų puodą ar dubenį įpilkite litrą švaraus vandens ir užvirinkite. Tada į vandenį įpilkite 1 valgomąjį šaukštą natrio perkarbonato. Šis mokslinis pavadinimas priklauso deguonies balikliui. Jis parduodamas dideliais paketais, kurių pakaks palikti ir anūkams.

Siūlome paragauti:  Efektyvus kepenų ir tulžies pūslės valymas: namų detoksikacijos kursas

Kai mišinys pradeda šnypšti, reikia nuleisti keptuvę į ją. Indai panardinami taip, kad dugnas būtų visiškai po vandeniu. Taip pat reikia įpilti vandens, kad keptuvė ar puodas neplūduriuotų be jūsų įsikišimo. Leiskite indams virti 20–30 minučių. Per šį laiką sunkiai įveikiami nešvarumai suminkštėja ir juos galima lengvai pašalinti įprastu šepečiu arba indų kempine.

Šis metodas toks populiarus tarp namų šeimininkių, nes nereikia dėti jokių pastangų. Nereikia trinti ar gramdyti indų – po sąveikos su cheminėmis medžiagomis anglies nuosėdos pačios nuskrenda. Tačiau svarbu atsiminti, kad šis metodas tinka ne kiekvienai keptuvei ir puodui. Taip, jo negalima naudoti aliuminiui. Po sąlyčio su balikliu indai pradeda tamsėti.

449
Siūlome paragauti:  Efektyvus kepenų ir tulžies pūslės valymas: namų detoksikacijos kursas

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!