Norint pagaminti skanų pyragą su kopūstais, jums nereikia ilgai stovėti virtuvėje, viską galima padaryti daug lengviau ir greičiau, o rezultatas bus tiesiog nuostabus.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- kopūstų, 600 g;
- druskos, pipirų;
- sviesto, 125 g;
- kiaušinių, 3 vnt;
- grietinė, 180 g;
- majonezas, 3 šaukštai;
- miltai, 150 g;
- 2 šaukšteliai raugo.
Kepimo procesas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Kopūstus plonai
supjaustykite
arba pasirinkite kitą įdarą, tinkantį pyragui užpilti
. Kopūstus pasūdykite ir užpilkite ištirpintu sviestu, išmaišykite. Galite įdėti troškintų svogūnų ir morkų.
Ištepkite formą sviestu
. Sudėkite kopūstus į formą, išlyginkite, nesuspauskite.
Majonezą sumaišykite su
grietine
,
rūgpieniu
ir druska, įmuškite kiaušinius ir kruopščiai išmaišykite masę plaktuvu iki vientisos masės.
Supilkite persijotus miltus ir užminkykite tirštą tešlą
. Tešlą tolygiai
supilkite
ant kopūstų, kad apsemtų visą įdarą.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.

Atvėsinkite formoje 20-30 minučių ir taip pat supjaustykite formoje.

Supjaustykite porcijomis ir išdėliokite lėkštėse
. Pyragas gaunasi labai orus ir sultingas, skanus ir karštas, ir šaltas.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

