Jei niekada nekonservavote burokėlių, pats metas tai ištaisyti. Toks žiemos preparatas tikrai nestovės be darbo. Jis pasižymi sodriu ir aštriu skoniu, todėl taps bet kokių salotų puošmena. Ir prie bulvių tinka, ir prie mėsos!

Jums prireiks:
- Reikės: 3 kg burokėlių;
- dviejų svogūnų;
- pusės česnako galvos;
- pusės aštriosios paprikos;
- stiklinės acto;
- 150 g granuliuoto cukraus;
- 2 šaukštai druskos;
- prieskonių (lauro lapų, pipirų).

Paruošimo procesas
1. Nuplautus burokėlius išvirkite iki virimo.
2. Kai jis atvės, sutarkuokite jį ant tarkos.
3. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite.
4. Į svogūną ir česnaką sudėkite visus marinatui skirtus ingredientus.
5. Mišinį užvirinkite ir palaikykite ant ugnies apie 7 minutes.
6. Marinatą perkoškite per sietelį ir leiskite jam šiek tiek atvėsti – apie 10 minučių.
7. Sudėkite burokėlius į švarius stiklainius, užpilkite marinatu ir sterilizuokite (1 litro talpos stiklainius – 10 minučių).
8. Suvyniokite ir paslėpkite po antklode.
9. Laikykite geriau atokiau nuo saulės spindulių ir vėsioje vietoje.

Kaip žiemą rasite šį naudingą užkandį. Pažadame: bus skanu!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

