Burokėliai, kuriuos nuskinsite iš savo krūtų, ne visada ilgai išsilaiko. Puvimo priežastys gali būti drėgna dirva, jei prieš laikydami daržoves jų gerai neišdžiovinote, arba per šilta patalpa, kuri nėra vėdinama, be to, patys burokėliai gali būti skirtingi – jų viduje gali būti ligų arba puvinio.
Derliui nuimti pasirinkite saulėtą dieną, kad burokėliai gerai išdžiūtų
.
Ištraukę jį iš lysvės, iš karto apžiūrėkite ir išsirinkite kokybišką burokėlį. Tą, kuris yra pažeistas, supuvęs, palikite pusfabrikačiams.

Geriausiai laikosi vidutinio dydžio burokėliai. Nupjaukite gūžę ir palikite džiūti saulėje. Galite net iš karto sudėti į dėžes vienu sluoksniu ir periodiškai daržoves apversti. Džiovinkite bent 2 dienas. Kai nuopjova nuo haulm gerai išdžiūsta, tada burokėlius jau galite dėti į rūsį.

Jei rūsio nėra, tuomet darykite taip. Burokėlius, kuriuos planuojate artimiausiu metu suvalgyti dėl pjūvių ir pažeidimų, įdėkite į cukraus ar paukščių pašaro maišelį, sandariai neužriškite ir padėkite vėsioje vietoje – balkone, verandoje ir t. t.
Tuos burokėlius, kuriuos norite išlaikyti ilgiau, ištepkite molio bolute
.
Paimkite pusę kibiro molio ir užpilkite jį vandeniu, palikite savaitei, kad molis gerai įsigertų drėgmės ir virstų plastiška mase.

Išminkykite masę ir duokite šiek tiek pastovėti, kad pasišalintų vandens perteklius, ji nusausinama. Ir į šią masę suberkite burokėlius, uždenkite daržovę iš visų pusių.

Džiovinama dėžutėse vienu sluoksniu, galima ir saulėje. Kai viskas išdžius, įdėkite pilną dėžę burokėlių ir laikykite lodžijoje, balkone, sandėliuke, prie lauko durų.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

