Kefyre marinuota vištiena – labai paprastas patiekalas, kuris gaunasi minkštas, sultingas, aromatingas, puikiai tinkantis prie bet kokio garnyro, įvairių salotų.
Paruošimui reikės tokių ingredientų:
–
Vištienos, 1 vnt.;
– riebalų kefyro, 700 ml;
– svogūnų ir morkų, po 2 vnt.;
– miltų, 1 valgomasis šaukštas
; – česnako, 4 skiltelės
; – druskos, pipirų, įvairių prieskonių pagal skonį.
Gaminimo procesas
Vištienos skerdeną supjaustykite porcijomis
. Vištienos gabalėlius iki traškumo apkepkite keptuvėje
. Vištieną sudėkite į keptuvę storu dugnu
.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite
. Pirmiausia pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas ir troškinkite 4 min.
Daržoves sudėkite į vištieną
.

Padažui kefyrą sumaišykite su druska, pipirais ir prieskoniais pagal skonį, lauro lapu, česnaku, garstyčiomis, 1 šaukštu ir miltais.
Išmaišykite
. Padėkite padažą ant ugnies, pakaitinkite ir supilkite į vištieną.

Uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 minučių ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Švelnią vištieną patiekite su įvairiais garnyrais, net ant šventinio stalo ji tiks.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

