Kaip per 5 minutes pasigaminti skanių šiuolaikinių salotų. Visa paslaptis slypi tinkamame padaže: dalinuosi savo receptu

Salotos yra vienas seniausių patiekalų žmonijos istorijoje. Salotos ruošiamos paprastai ir net primityviai. Todėl salotos pradėtos ruošti senovės Romoje ir senovės Graikijoje. Žinoma, šiose valstybėse tada buvo labai modernių patiekalų. Tačiau salotos tam nepriklauso. Romoje salotos buvo sportininkų patiekalas. Ją sudarė žolelių sumaišymas su svogūnais ir druska.

Kadangi druska buvo brangi, jos negalėjo sau leisti dažnai ne visi imperijos gyventojai.

Dabar salotos ruošiamos visiškai kitaip. Paruoškime šiuolaikines salotas su pupelėmis.

Pupelių salotų ingredientai:

  • pupelės;
  • marinuotas agurkas;
  • augalinis aliejus;
  • petražolės;
  • svogūnai;
  • druska;
  • juodieji pipirai;
  • cukrus;
  • obuolių sidro actas;
  • garstyčių sėklos.

Pupelių salotų paruošimas:

Svogūnus

supjaustykite

ketvirčiais žiedų, į dubenį supilkite cukrų, druską ir actą, užpilkite

Siūlome paragauti:  Išmokau, kaip tinkamai paruošti burokėlius. Maisto gaminimas vos per 15 minučių: dalijimasis paprasta gudrybe

verdančiu vandeniu ir palikite marinuotis 10 min.

Į skystį supilkite garstyčias, įpilkite 100 ml augalinio aliejaus, įberkite juodųjų pipirų ir minutę plakite panardinamuoju mikseriu. Supjaustykite

nedidelius marinuotus agurkus, sudėkite juos prie pupelių

.

Как приготовить вкусный современный салат за 5 минут. Весь секрет в правильной заправке: делюсь рецептом

Smulkiai supjaustykite petražoles ir kartu su marinuotais svogūnais sudėkite į salotas

. Salotas užpilkite padažu ir gerai išmaišykite

.

Как приготовить вкусный современный салат за 5 минут. Весь секрет в правильной заправке: делюсь рецептом

Rezultatas – gauname lengvas salotas su pupelėmis. Salotų ingredientų kiekį galima nustatyti pagal savo skonį.

597

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Ko nemėgsta kotletai: 4 neakivaizdūs kotletų priešai. Ir kodėl jie nebūna aukšti, sultingi ir purūs
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *