Salotos gali būti gaminamos iš įvairių ingredientų. Pavyzdžiui, daugelis žmonių mėgsta salotas iš krabų lazdelių. Nors yra žmonių, kurie šį patiekalų komponentą laiko kenksmingu
. Tiesa ta, kad prastos kokybės krabų lazdelės gali tikrai pakenkti. Į tokių lazdelių sudėtį įeina daug dažiklių. Tačiau jei pasirinksite geras krabų lazdeles, jos bus visiškai nekenksmingos organizmui
. Jei krabų lazdelių vis dėlto nemėgstate, yra ir kitų salotų variantų. Papasakosime apie kelias biudžetines ir paprastas salotas.
Krabų lazdelių salotų ingredientai:
- Krabų lazdelės – 200 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- majonezas;
- druskos – ⅓ šaukštelio.
Salotų “Krabų krabai” paruošimas:
Iš anksto išvirkite kietai virtus kiaušinius. Krabų lazdeles ir kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į salotinę
. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite ir supilkite į salotas. Užpilkite lėkštę majonezu, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Šioms salotoms geriau vartoti naminį majonezą. Tai lengvas užkandžių patiekalas, kurį galima paruošti per 5 minutes.
Konservuotų žuvies salotų ingredientai:
- Sudedamosios dalys: sardinės – 180 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- majonezas;
- druskos – ⅓ šaukštelio.
Konservuotų žuvies salotų paruošimas:
Konservuotas sardines supjaustykite šakute. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustykite ketvirčiais žiedų svogūną, sumaišykite su sardinėmis ir kiaušiniais
. Salotas apliekite majonezu, pasūdykite ir gerai išmaišykite
.

Šios salotos puikiai tinka užkandžiams.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

