Kotletai pagal šį receptą pasirodė tokie sultingi, kad galima valgyti be garnyro
Ingredientai:
vištienos filė – 1 kg
svogūnas – 200 gr
šviežias kepalas – pusė
pienas – 200 ml
česnakai – 2 gvazdikėliai
sviestas – 25 g
kalendra ir petražolės – po 15 g
juodieji pipirai, kalendra – po pusę arbatinio šaukštelio
krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
augalinis aliejus
druska – pagal skonį
Paruošimas:
Į kepalo minkštimą įpilkite 150 mililitrų pieno.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki skaidrumo, tada suberkite česnaką, sviestą ir prieskonius, troškinkite 5 minutes ant silpnos ugnies.
Vištienos filė permetame per mėsmalę kartu su kepta duona ir piene pamirkyta duona.
Išmaišykite iki vientisos masės.
Į mišinį įpilkite kapotų žolelių, šiek tiek krakmolo ir likusius 50 mililitrų pieno.
Formuojame nedidelius kotletus ir apkepame iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje.
Gero apetito!