Ingredientai:
- Vaflių lakštai – 2 vnt. (dydis 28×28 cm)
Aguonų įdarui:
- Aguonos – 90 g
- Sviestas – 50 g
- Kakavos milteliai – 10 g
- Cukrus – 30 g
- Vanduo – 150 ml
Kokosų įdarui:
- Pienas – 400 ml
- Kokoso drožlės – 75 g
- Manų kruopos – 40 g
- Cukrus – 60 g
- Vanilinas – 1 žiupsnelis
Papuošimui (neprivaloma):
- Šokoladas – 40 metų
Paruošimas:
Aguonų įdaro ruošimas. Aguonas sumalkite kavamale, supilkite į puodą storu dugnu ir užpilkite vandeniu. Virkite ant silpnos ugnies, kol skystis išgaruos, maišydami.
Į aguonas suberkite ištirpintą sviestą, cukrų ir kakavos miltelius ir išmaišykite. Aguonų įdaras paruoštas.
Paruoškite kokoso įdarą. Į keptuvę supilkite pieną, suberkite manų kruopas, cukrų ir vaniliną. Sumaišykite. Virkite, maišydami ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Tada nukelkite nuo ugnies ir suberkite kokoso drožles. Sumaišykite.
Ant vaflinio lakšto paskleiskite pusę karšto kokoso įdaro. Ant vieno plutos krašto uždėkite pusę aguonų įdaro. Vaflinis lakštas nuo įdaro suminkštės, galima susukti į tankų vyniotinį.
Pagal skonį vyniotinį papuoškite vandens vonelėje ištirpintu šokoladu.
Padėkite suktinukus porai valandų į šaldytuvą.
Tada supjaustykite vaflių suktinukus į gabalus ir patiekite.