Ši sriuba taip pat gaminama iš pomidorų ir patiekiama šalta. Tai aktualu ne tik karštai Ispanijai, kur vietinių gyventojų temperamentą nuolat reikia vėsinti, taip pat ir maisto pagalba.
Ingredientai :
Pomidorai 500 g
Bagetas 50 g
Kietai virti kiaušiniai 2 vnt.
Kumpis 60 g
Actas 1,5 a.š.
Česnakas 1 skiltelė
Alyvuogių aliejus 3 v.š.
Druska pagal skonį
Malti juodieji pipirai pagal skonį
Virimo būdas:
Nuo pomidorų nuimkite odelę. Norėdami tai padaryti, kiekvieną iš jų padarykite kryžiaus formos pjūvį, 30 sekundžių nuleiskite į verdantį vandenį ir nuplaukite šaltu vandeniu. Tada stambiai supjaustykite.
Pomidorus, stambiai supjaustytą česnaką ir actą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Batoną supjaustykite dideliais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą su pomidorais. Duokite laiko gerai įsigerti. Druska ir pipirai. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir vėl plakite dideliu greičiu.
Tada sriubą įdėkite į šaldytuvą maždaug 1 valandai.
Prieš patiekdami sriubą papuoškite smulkiai pjaustytu kumpiu ir ketvirčiais supjaustytais kiaušiniais.