Skonio neįmanoma perteikti žodžiais. Tikri blynai be miltų: klasikinis receptas

Draniki yra tradicinis Rytų Europos patiekalas, ypač populiarus baltarusių, ukrainiečių ir rusų virtuvėse. Tai bulvių paplotėliai, gaminami iš tarkuotų žalių bulvių, kartais pridedant svogūnų ir miltų, ir kepami, kol įgauna auksinę spalvą.

Draniki dažnai patiekiami karšti, su įvairiais padažais ar priedais, pavyzdžiui, grietine, tarkuotu sūriu, žolelėmis ar net obuolių padažu

.

Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek pagrindiniam vakarienės patiekalui, taip pat gali būti užkandis ant šventinio stalo.

Dranikų populiarumą lemia jų paruošimo paprastumas ir lengvai prieinami ingredientai, todėl jie yra puikus naminio užkandžio variantas

.

Sudedamosios dalys: – Draniki, kurie gaminami iš dranikų:

  • Bulvės – 1 kg;
  • Svogūnai – 2 vnt;
  • česnakas – 1 skiltelė;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Džiovinti krapai – 1 šaukštelis;
  • Džiovinti česnakai – 1 šaukštelis;
  • Džiovintos petražolės – ½ šaukštelio;
  • Druska – ⅓ šaukštelio.
Siūlome paragauti:  Žydų jūros lydekos svogūnų padaže. Neįtikėtinai skani žuvis

Paruošti dražė:

Svogūną sutarkuokite smulkia tarka, bulves nulupkite nuo odelės. Bulves sutarkuokite vidutine tarka į svogūnų mišinį ir iš karto sumaišykite ingredientus

. Mišinį sudėkite ant sietelio ir leiskite nutekėti visai drėgmei, šiuo tikslu mišinį galite gerai nuspausti. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius, sumaišykite su druska, džiovintomis petražolėmis, česnakais ir krapais

. Sudėkite į kiaušinius bulvių ir svogūnų mišinį. Iš dubens nusausinkite nuo daržovių masės nubėgusį skysčio perteklių ir šaukštu surinkite ant dugno nusėdusį krakmolą.

Krakmolą įmaišykite į kiaušinių ir daržovių mišinį, masę sudėkite į dubenį, kuriame liko šiek tiek krakmolo. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, dėkite nedideles porcijas bulvių masės.

4 minutes kepkite blynelius iš abiejų pusių ant vidutinės

Siūlome paragauti:  Greitas moliūgų pyragas. Skanus desertas bet kokiai šventei: nereikia mirkyti

ugnies

.

Вкус словами не передать. Настоящие драники без муки: классический рецепт

Iškepę blyneliai dedami ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius. Blynelius galite patiekti su grietine arba kitais padažais pagal skonį.

60

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *