Kefyro paplotėliai – skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas, kuris tapo populiarus tarp kulinarų dėl savo universalumo ir prieinamų ingredientų.
Pagrindinis šio recepto komponentas – kefyras, kuris tešlą padaro minkštą, oro ir suteikia jai ypatingo švelnumo.
Kefyro paplotėlių gaminimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl jie puikiai tinka pradedantiesiems ir visiems, norintiems greitai ir skaniai pamaitinti šeimą.
Mitybos požiūriu kefyro paplotėliai turi pranašumų prieš daugelį kitų rūšių tešlos, nes kefyre yra naudingų probiotikų, kurie palaiko virškinimo sistemos sveikatą.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 240 g;
- Sviestas – 125 g;
- Kefyras – 125 ml;
- Soda – ¾ šaukštelio;
- druskos – žiupsnelis.
Trupinių ingredientai:
- Sudedamosios dalys: cukrus – 80 g;
- miltai – 60 g;
- Sviestas – 50 g.
Kefyro paplotėlių paruošimas:
Sumaišykite miltus su sviestu ir išminkykite iki trupinių. Į mišinį supilkite kefyrą, suberkite druską ir sodą, greitai suminkykite tešlą į elastingą ir nelipnų gumulą
. Palikite tešlą celofane šaldytuve. Trupiniams cukrų sumaišykite su miltais ir sviestu, taip pat sumalkite į trupinius ir palikite pusvalandžiui šaldytuve
. Tešlą padalykite
į
4 lygias dalis, suformuokite ritinėlius
.
Suktinukus iškočiokite į vienodo skersmens lakštus, juos galite išlyginti apvaliu dangčiu
. Ant pirmojo lakšto dėkite ¼ trupinių, uždenkite antruoju lakštu. Ant antrojo
sluoksnio
dėkite
¼
trupinių, uždenkite trečiuoju
sluoksniu
. ant trečiojo sluoksnio dėkite trupinių, uždenkite ketvirtuoju sluoksniu.
ant paskutiniojo sluoksnio
dėkite
likusius trupinius ir padalykite sluoksniuotą tešlą į 8-12 trikampėlių
.
Dėkite trikampėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Iš pačių pigiausių produktų gausite greitus ir skanius sluoksniuotus kepinius. Šiam receptui nerekomenduojame sviesto pakeisti margarinu, kitaip bus sugadintas sluoksniuotos tešlos skonis.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.