Jis pasirodo tirštas, sodraus skonio ir kreminės tekstūros, o traškūs naminiai skrebučiai suteikia patiekalui gražaus kontrasto.
Ingredientai:
- Moliūgas – 400 g
- Morkos – 1 vnt.
- Svogūnai – 1 vnt.
- Petražolės arba saliero šaknis – 1 mažas
- Bulvės – 1 vnt.
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.
- Grietinėlė 20% – 200 ml
- Sviestas – 5 g
- Krekeriai (duona) – 200 g
- Sausas česnakas – 2 šaukšteliai.
- Provanso žolės – 1 šaukštelis.
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Druska – pagal skonį
- Petražolės patiekimui
Paruošimas:
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną ir petražolių šaknį smulkiai supjaustykite.
Puode įkaitinkite augalinį aliejų, pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Suberkite petražolių šaknį ir moliūgą, įpilkite karšto vandens, kad daržovės lengvai apsemtų, ir užvirinkite.

Bulves supjaustykite ir sudėkite į keptuvę. Virkite, kol visos daržovės suminkštės.
Paruoškite krekerius. Duoną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su česnaku, Provanso žolelėmis ir sviestu. Kepame 190°C orkaitėje, kol apskrus.
Kai daržovės sriuboje taps minkštos, supilkite grietinėlę ir sviestą. Pagardinkite druska ir pipirais, tada trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės.

Patiekite sriubą su petražolėmis ir paruoštais traškiais skrebučiais, kad padidintumėte skonio kontrastą.