Mano šeima mėgsta šį baklažanų užkandį valgyti su mėsos patiekalais – skoniai labai dera ir papildo vienas kitą.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- baklažanų, paprikų, pomidorų ir svogūnų po 10 vnt;
- česnako, 10 skiltelių;
- žirnių, 10 vnt;
- kvapiųjų pipirų, 7 vnt;
- lauro lapai, 3 vnt;
- actas, 9 %, 100 ml;
- cukraus, 00 g;
- druskos, 2 šaukštai;
- augalinis aliejus, 200 ml.
Gaminimo procesas
Pomidorus susmulkinkite trintuvu
. Baklažanus supjaustykite ne mažais, o vidutinio dydžio gabalėliais.
Patarimas: jei baklažanai kartūs, juos pasūdykite, palikite 1 valandai ir nuplaukite švariame šaltame vandenyje, nuspauskite.
Svogūnus ir saldžiąsias paprikas taip pat supjaustykite stambiai.
Česnakus supjaustykite stambiais griežinėliais
. Inde sumaišykite svogūnus, paprikas, baklažanus, supilkite augalinį aliejų, pomidorų sultis.
Įberkite druskos, lauro lapų, cukraus, žirnelių ir kvapiųjų pipirų.
Uždenkite dangčiu ir troškinkite nuo užvirimo momento 30 minučių ant silpnos ugnies.
Likus 5 minutėms iki gatavumo supilti actą ir sudėti česnaką
. Išpilstyti į sterilizuotus stiklainius, užsukti dangtelius, apversti. Suvynioti,
kol atvės, ir laikyti rūsyje arba sandėliuke
. Iš šio produktų kiekio gavau 6 stiklainius po 500 g ir dar šiek tiek išbandyti
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.