Bulvės yra vienas populiariausių ir universaliausių maisto produktų pasaulyje. Iš jų gaminama daugybė patiekalų – nuo paprastų iki sudėtingų. Bulvėse gausu maistingųjų medžiagų. Bulvės
kilusios iš Pietų Amerikos, kur jas maždaug prieš 10 000 metų prijaukino indėnai. XVI a. ispanų konkistadorai bulves atvežė į Europą. Iš pradžių europiečiai į bulves žiūrėjo įtariai, tačiau ilgainiui jos tapo populiariu maisto produktu. Rusijoje bulvės atsirado XVII a. pabaigoje Petro I dėka.
Šiandien bulvės auginamos daugelyje pasaulio šalių ir yra vienas pagrindinių maisto produktų. Papasakosime paprastą bulvių virimo receptą.
Sudedamosios dalys: bulvės, bulvių sultinys, bulvių sultinys, bulvių sultinys, bulvių sultinys:
- bulvės – 1 vnt;
- druskos;
- juodieji pipirai;
- augalinis aliejus.
Bulvių paruošimas:
Bulves nulupkite, supjaustykite plonomis plokštelėmis, tada supjaustykite plonais šiaudeliais. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ant jos bulvių šiaudelius
. Sudėkite šiaudelius į krūvą, kad susidarytų plokštainis. Kepkite bulvių draniką iš abiejų pusių, kol įgaus auksinę plutelę, nepamirškite pasūdyti ir pagardinti pipirais.
Taip gausite greitą ir paprastą bulvių plokštainį iš minimalių produktų.
Jį tinka naudoti su mėsa, žuvimi, daržovėmis.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.