Kepta cukinija su sūriu – universalus patiekalas, kuriame harmoningai dera gaminimo paprastumas ir turtingas skonis
. Galutiniame etape cukinija padengiama tarkuotu sūriu – dažniausiai mocarela, kietuoju rusiškuoju arba parmezanu – kuris išsilydo ir suformuoja auksinę, apetitą žadinančią plutelę.
Į užkandį galima dėti česnakų, pomidorų, šviežių žolelių ar net mėsos – vištienos ar maltos mėsos – ir taip jį paversti visaverčiu pagrindiniu patiekalu.
Keptos cukinijos su sūriu patiekiamos karštos, kartais su padažu, pavyzdžiui, grietinės, česnakų ar pomidorų padažu, ir visada mėgstamos svečių.
Ingredients:
- cukinijos – 2 vnt;
- druskos – 2 žiupsneliai;
- maltų juodųjų pipirų;
- džiovintas česnakas;
- paprika;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- džiovintos žolelės;
- pieno – 450 ml;
- miltai – 320 g;
- sūris – 200 g.
Keptų cukinijų paruošimas:
Cukinijas supjaustykite išilgai plonomis plokštelėmis. Sudėkite cukinijas vieną ant kitos, pasūdykite, papipirinkite, pabarstykite džiovintais česnakais, paprika, patepkite augaliniu aliejumi.
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, suplakite, įpilkite pieno, džiovintų žolelių
.
Ingredientus sumaišykite, į kiaušinių masę suberkite miltus ir užminkykite tešlą
. Tešlą pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų
.
Kepimo
skardą išklokite pergamentu, patepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą
. Ant tešlos sudėkite cukiniją, patiekalą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių. Sutarkuokite sūrį stambia tarka ir apibarstykite juo paruoštą patiekalą, kepkite dar 5-10 minučių.

Iš minimalaus kiekio ingredientų gausite skanų paprastą patiekalą. Šį cukinijų patiekalą galima papildyti, prie cukinijų pridėti kitų daržovių ir net dešros.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.