Ingredientai :
- Pita – 4 vnt.
- Malta mėsa (jautiena arba ėriena) – 400 g
- Svogūnai – 1 galva
- Mocarela – 100 g
- Druska – pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
- saldžioji paprika – 1 šaukštelis.
- Zira (nebūtina) – 0,5 šaukštelio.
- Petražolės – 1 krūva
- Kalendra – 1 ryšelis
- Augalinis aliejus – kepimui
Padažui :
- graikiškas jogurtas – 200 g
- Šviežios mėtos – keli lapeliai
- Krapai – maža ryšelis
- Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas. l.
- Česnakai – 2 skiltelės
- Druska – pagal skonį
Paruošimas :
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa.
Jei norite, įberkite druskos, juodųjų pipirų, paprikos ir kmynų.
Stambiai supjaustykite petražoles ir kalendrą ir sudėkite į maltą mėsą. Sumaišykite rankomis, kad svogūnas išleistų sultis, o faršas taptų sultingas.
Į graikišką jogurtą suberkite smulkiai pjaustytas mėtas ir krapus.
Išspauskite česnaką, supilkite citrinos sultis, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Leiskite padažui sėdėti.
Perpjaukite pitas per pusę, kad susidarytų kišenės.
Į kiekvieną pitą įpilkite maltos mėsos sluoksniu, suberkite tarkuotą mocarelą, tada įdėkite daugiau maltos mėsos. Lengvai sutankinkite įdarą.
Aptepkite pitas augaliniu aliejumi ir, jei norite, pabarstykite prieskoniais.
Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių 7–10 minučių. Kad plutelė būtų traški, pabaigoje apkepkite pitų galus.
Patiekite paruoštas pitas karštas su aromatingu padažu.
Šis patiekalas džiugins savo sultingumu, švelnumu ir traškia plutele. Įsitikinkite, kad iš įprastų ingredientų galite sukurti ką nors nuostabaus!