Vienas paprasčiausių, lengviausių ir gardžiausių desertų pusryčiams ar popietiniam užkandžiui. Desertas labai bananinis-šokoladinis, lengvas, bet sotus. Bananų-šokolado keksiukas yra labai skanus.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- kiaušinių, 2 vnt;
- miltų, 190 g;
- cukraus, 150 g;
- sviesto, 100 g;
- kakavos, 1,5 valg;
- bananai, 3 vnt;
- 10 g rauginimo medžiagos.
Paruošimo procesas
Nulupkite bananus ir supjaustykite griežinėliais – ne itin plonais
. Kiaušinius suplakite plaktuvu, supilkite į bananus ir panardinamuoju mikseriu išplakite masę iki vientisos masės.
Sviestą ištirpinkite jums patogiu būdu, atvėsinkite ir supilkite į masę.
Suberkite persijotą kakavą, miltus ir
kepimo
miltelius, cukrų, išminkykite tešlą.
22 cm formą išklokite pergamentu ir supilkite tešlą
. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 minutes, biskvito paruošimą patikrinkite iešmeliu.
Atvėsinkite formoje, pabarstykite pudra ir patiekite
.
Jei turite laiko, galite pasigaminti grietinės su bananais arba kakava, kad dar labiau išryškintumėte tokio keksiuko aromatą ir skonį.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.