Troškinys laikomas svarbiu kulinarinio pasaulio patiekalu. Viduramžiais jis padėjo išgyventi daugeliui valstiečių. Tiesa ta, kad anksčiau troškiniu buvo laikomas bet koks produktų rinkinys, kurį buvo galima kepti orkaitėje.
Dabar troškinys tapo labiau civilizuotu patiekalu. Įvairiose šalyse troškinį gamina savaip. Pavyzdžiui, yra sotus itališkas troškinio receptas – lazanija. Jis gaminamas iš tešlos plokštelių su daržovių ir mėsos įdaru. Yra daugybė lazanijos variantų, visi jie puikiai pavyksta
. Paruoškime lazaniją patys.
Lazanijos ingredientai:
- Įdaras – 700 g;
- Druska – 2 šaukšteliai;
- pipirų – 1 šaukštelis;
- Paprikos – 1 šaukštelis;
- raudonėlis – 1 šaukštelis;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Pomidorų pasta – 2 valgomieji šaukštai;
- Kiaušiniai – 10 vnt;
- Miltai – 400 g.
Padažo ingredientai:
- Sviestas – 30 g;
- miltai – 3 šaukštai;
- Pienas – 500 ml;
- Muskato riešutas;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Sūris – 150 g.
Lazanijos paruošimas:
Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite maltą mėsą, įberkite šaukštą druskos, pipirų, paprikos ir raudonėlio, sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūnus, sudėkite juos į faršą ir išmaišykite.

Padalykite trynius ir baltymus ir sudėkite juos į atskirus dubenėlius. Į miltus įmaišykite trynius ir užminkykite elastingą ir nelipnią tešlą.

Palikite tešlą po celofanu 30 minučių.
Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais, kol susidarys gumuliukų. Į mišinį supilkite pieną ir pakaitinkite, kad sutirštėtų
. Į tirštą mišinį suberkite muskatą ir druską ir išmaišykite.

Padalykite tešlą į 4 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į stačiakampį, šiek tiek didesnį nei kepimo
indo
plotas
. Kepimo indo dugną patepkite padažu ir sudėkite pirmąjį sluoksnį. Ant sluoksnio sudėkite mėsos įdarą, aptepkite padažu.

Uždenkite mėsos ir padažo sluoksnį, pakartokite veiksmus su faršu.

Sutarkuokite sūrį ir užbarstykite paskutinį tešlos sluoksnį. Kepkite lazaniją 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.

Tai sotus patiekalas iš Italijos.

Lazaniją galite papuošti žolelėmis pagal pageidavimą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

