Sūris lieknėjimui nėra draudžiamas produktas, jei mokate išsirinkti tinkamą sūrį ir vartoti reikiamu kiekiu.
Ingredientai :
– 100 gr . kvietiniai miltai;
– 100 gr. alus;
– 100 gr. sviestas;
– 1 kiaušinio trynys;
– druska, pipirai, prieskoniai – pagal skonį.
Paruošimas :
- Kietąjį sūrį sumalkite blenderiu. Geriau rinkitės ne per sūrų sūrį; Šaltą sviestą sumaišykite su miltais ir tryniu blenderiu.
2. Į sviesto-miltų mišinį suberkite kietąjį sūrį. Šiame etape į tešlą galite įberti sezamo sėklų ir prieskonių.
3. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir šaldykite 30 minučių .
4. Tešlą iškočiokite į apskritimą, šiaudeliu padarykite joje duobutes ir supjaustykite tvarkingais trikampiais gabalėliais. Ši forma užtikrins, kad krekeriai bus svaiginantys!
5. Traškų užkandį kepkite 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
6. Baltas padažas, grietinė ir prieskoniai padės paryškinti krekerių skonį, galite juos lengvai apšlakstyti alyvuogių aliejumi, o ant viršaus pabarstyti druska ir paprika. Eksperimentuokite, kad gautumėte geriausią skonį!
Man patinka tai, kad šis užkandis paruošiamas akimirksniu. Savo skoniu sūrio krekeriai nė kiek nenusileidžia parduotuvėje pirktiesiems, tačiau juose nėra nei kenksmingų konservantų, nei skonio stipriklių. Paruoškite vieną porciją ir iškart pradėkite kitą – šis skanėstas akimirksniu nušluotas nuo stalo…

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

