Itališkas citrinų pyragas, arba “Cake Almado”, yra išskirtinis ir aromatingas desertinis patiekalas, kasmet vis labiau populiarėjantis tarptautinėje gastronomijos scenoje. Tai vienas iš tradicinių itališkų saldumynų, kurio unikalus skonis, derinantis ryškias citrinos gaivumo ir rūgštumo natas su aksomine tekstūra, tampa puikia pietų ar vakarienės pabaiga.
Citrininio pyrago kilmė siekia saulėtus Italijos regionus, kuriuose gausiai auga citrinos
.
Citrininis pyragas dažnai naudojamas per įvairias šventes ir šeimos šventes, nes simbolizuoja šilumą ir džiaugsmą kartu praleidžiant laiką.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 100 g;
- augalinis aliejus – 80 ml;
- pieno – 80 ml;
- miltai – 150 g;
- raugas – 8 g;
- citrinos žievelės.
Įdaro ingredientai:
- Pienas – 400 ml;
- cukraus – 70 g;
- kiaušinio trynys – 1 vnt;
- citrinos žievelės;
- kukurūzų krakmolas – 2,5 valgomojo šaukšto;
- miltai – valgomasis šaukštas;
- sviesto – 50 g.
Citrininio pyrago paruošimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi mikseriu, palaipsniui įpilkite augalinio aliejaus, pieno. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į vientisą mišinį, į tą patį mišinį įtrinkite citrinos žievelę
. Sudedamąsias dalis išsukite iki vientisos masės, kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 min.
Įdarui į puodą supilkite pieną, suberkite cukrų, kukurūzų krakmolą ir miltus, sudėkite citrinos žievelę ir kiaušinio trynį, gerai išmaišykite. Mišinį virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, nuolat maišydami
. Į tirštą mišinį
supilkite
sviestą ir dar kartą išmaišykite. Palikite įdarą atvėsti po celofanu ir tada paskirstykite jį ant sausainių. Prieš tai biskvitą apverskite aukštyn kojomis.
Įdarą užtepkite ant pyrago viršaus ir pagal pageidavimą pabarstykite kokoso drožlėmis. Rezultatas – paprastas naminis citrininis pyragas.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.