Juodojo miško arba Juodojo miško vyšnių pyragas. Vyšnios ir plakta grietinėlė

Vienas garsiausių ir populiariausių pyragų, tradiciškai ruošiamas Vokietijoje kavinėse ir restoranuose. Saldžios grietinėlės ir lengvos vyšnių rūgštelės derinys yra kažkas ypatingo.

Jam paruošti reikės šių ingredientų:

cukraus ir miltų, po 120 g;

– kiaušinių, 6 vnt.;

– raugo, 1 šaukštelis

; – tarkuoto šokolado, 60 g;

– kakavos, 3 šaukštai.

Kremui paruošti reikės:

– dvigubos grietinėlės, 600 ml;

– šviežių arba šaldytų vyšnių, 500 g;

– cukraus pudros, 120 g; –

vanilino pagal skonį.

Paruošti įdarą:

brendžio arba bet kokio kito alkoholio, vyšnių likerio, 4 valgomųjų šaukštų

; – cukraus, 3 valgomųjų šaukštų;

– cinamono, 1

valgomojo šaukštelio

.

Paruošimo procesas

Išplakite trynius su 2 šaukštais šilto vandens ir cukrumi

. Atskirai išplakite baltymus iki minkštų viršūnių ir atsargiai sumaišykite abi plaktas mases.

Siūlome paragauti:  Sultingas moliūgų pyragas: trapios tešlos plutelė ir subtilus moliūgų sluoksnis

Sumaišykite miltus su kakava ir

kepimo

milteliais, dalimis supilkite į masę ir atsargiai išmaišykite mentele

. Šokoladą sutarkuokite ir sudėkite į tešlą, išmaišykite.

Formą išklokite pergamentu arba patepkite aliejumi, paskirstykite tešlą

.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite apie 30 minučių.

Atvėsusį biskvitą supjaustykite į 3 riekeles

. Iš uogų be sėklų išspauskite sultis, sultis sumaišykite su cukrumi ir cinamonu

.

Kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps, nuimkite nuo viryklės, sumaišykite su spiritu ir atvėsinkite. Išmirkykite

pyragaičius

. Kremui grietinėlę išplakite su cukrumi ir pagal skonį įmaišykite vanilino.

Suformuokite tortą, ant jo uždėdami dalį vyšnių, ant viršaus užtepkite kremo

.

Uždėkite antrą pyragą, uogas ir kremą. Dėkite trečiąjį tortą, kremą, papuoškite uogomis ir šokoladu. Dėkite

Siūlome paragauti:  Tortas per 30 minučių. Švelnus, greitas, nebrangus: paprastas ir skanus

į šaldytuvą kelioms valandoms.

249

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *