Juos su malonumu valgo net vaikai. Geriausias kada nors ragautas kotletų receptas.

Kotletai yra tikras Europos virtuvės raidos fenomenas. Ir taip yra ne tik dėl to, kad šis mėsos patiekalas kiekvienoje šalyje ruošiamas skirtingai. Kotletai tapo sotaus gyvenimo, kurio siekė kiekvienas žmogus XX a., įsikūnijimu

. Šį mėsos patiekalą mėgo aristokratai, menininkai ir muzikai. Pavyzdžiui, kotletus labai mėgo Salvadoras Dali

, o jo siurrealistiniuose paveiksluose buvo vaizduojami kotletai. Dailininkas juos nutapė ant drobės, kurioje prieš tai buvo užbaigęs savo žmonos portretą

. Taigi Salvadoras viename kūrinyje iš karto įgyvendino dvi savo aistras – mylimai moteriai ir maistui.

Žinoma, kotletai paliko kultūrinį pėdsaką ir kituose meno kūriniuose. Pakalbėsime apie tai, kaip skaniai ir kuo paprasčiau paruošti kotletus.

Kotletų ingredientai:

  • maltos mėsos – 600 g;
  • maltų juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
  • svogūnas – 100 g;
  • druskos – šaukštelis;
  • bulvės – 150 g;
  • vanduo – 100 ml;
  • česnakas – 4 skiltelės;
  • pienas – 100 ml;
  • duona – 80 g;
  • majonezo – 80 g.
Siūlome paragauti:  Maisto gaminimas vienu metu puoduose. Morkų salotos, kurias mėgsta visi: tinka bet kokiai šventei

Kotletų paruošimas:

Supjaustykite svogūną kuo mažesniais gabalėliais, sudėkite jį į dubenį su malta mėsa ir gerai išmaišykite. Nuo duonos nuimkite visas pluteles, perkelkite ją į dubenį su pienu, palaukite, kol trupiniai įsigers.

Į mėsos masę per presą praleiskite česnako skilteles

.

Nulupkite bulves ir sumalkite jas nedidele tarka. Į maltą mėsą įmaišykite bulvių drožles ir pieno trupinius

. Į bendrą produktų masę įmaišykite majonezo, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Mėsos

mišinį

išmaišykite rankomis, kruopščiai išsukite, kad malta mėsa prisisotintų deguonies

. Po visų procedūrų mėsos mišinį reikia uždengti maistine plėvele ir pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Kepimo skardą išklokite pergamentu, ant jo išdėliokite suformuotus kotletus

. 210 laipsnių temperatūros orkaitėje kotletus kepkite 10 minučių. Tada kepimo skardą išimkite, paviršių užpilkite vandeniu. Pašaukite kotletus atgal į panašioje temperatūroje įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Siūlome paragauti:  Visada plaunu skardas ir palieku jas iki geresnių laikų. Štai 5 mano idėjos, kurios paskatins jus padaryti tą patį

Даже дети их едят с удовольствием. Лучший рецепт котлет, которые я прбовала

Šiame recepte naudojamas vanduo suteikia kotletams sultingesnį skonį.

Jei nesate tikri dėl pergamento, patariame vietoj kepimo popieriaus kepimo skardą tiesiog patepti aliejumi.

90

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *