Ingredientai:
- silpnai sūdyta silkė – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt.;
- švieži krapai – pagal skonį;
- bet kokios garstyčios, saldžiosios pupelės, aštrios – 2 šaukštai;
- majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- cukrus – 0,5 šaukštelio;
- 1 citrinos arba laimo sultys.
Paruošimas:
Žuvį supjaustykite porcijomis, svogūną plonais pusžiedžiais.
Sudėkite svogūną į žuvį ir išmaišykite.
Suberkite smulkintus krapus.
Paruoškite įdarą: sumaišykite garstyčias, majonezą, citrinos arba laimo sultis, cukrų ir augalinį aliejų.
Padažą užpilkite ant žuvies ir išmaišykite.
Uždenkite indą dangčiu ir marinuokite keletą valandų.
Gero apetito!