Kopūstų kopūstai ir vištienos šlaunelės. Taip gamina mano turkų močiutė: skanus ir nebrangus receptas.

Keptos vištienos šlaunelės su kopūstais – tai patiekalas, kuriame dera praktiškumas, sodrus skonis ir namų jaukumas. Dėl darnaus mėsos ir daržovių derinio jis tinka tiek kasdienėms šeimos vakarienėms, tiek savaitgaliui. Vištienos šlaunelės išlieka sultingos dėl natūralių riebalų ir tinkamo temperatūros režimo, o kopūstai – minkšti ir kvapnūs, sugėrę mėsos sultis, prieskonius ir prieskonius.

Patiekalo nereikia nuolat prižiūrėti, o rezultatas visada būna stabilus ir skanus. Be to, jį lengva pritaikyti prie šeimos skonio, pridedant morkų, bulvių, česnakų ar prieskoninių žolelių.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos šlaunelės – 8 vnt;
  • augalinio aliejaus – 2 šaukšteliai;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • čiobreliai;
  • vištienos prieskoniai;
  • sviestas;
  • kopūstai – 1 kopūstas;
  • raudonasis svogūnas – 2 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • česnakas – skiltelė;
  • daržovių prieskoniai;
  • džiovintos žolelės;
  • ciberžolė;
  • pomidorų pasta – 2 šaukštai;
  • vandens – 200 ml.
Siūlome paragauti:  Tai gali padaryti kiekvienas. Paukščių pieno pyragas šventiniam stalui

Keptų vištienos šlaunelių su kopūstais paruošimas:

Vištienos šlauneles patepkite augaliniu aliejumi, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, čiobreliais, vištienai skirtais prieskoniais, palikite 20 min. Ant kiekvienos šlaunelės uždėkite po nedidelį gabalėlį sviesto ir kepkite šlauneles 25-30 min. 200 laipsnių temperatūroje. Tuo metu

ne per smulkiai supjaustykite kopūstus

.

Kopūstus sudėkite į kepimo skardą, raudonąjį svogūną supjaustykite kubeliais ir sudėkite kartu su kopūstais

. Morkas ir česnaką supjaustykite plonais apskritimais ir sudėkite kartu su kopūstais bei svogūnais

.

Į daržoves suberkite prieskonius, džiovintas žoleles, ciberžolę ir pomidorų pastą, viską užpilkite vandeniu ir išmaišykite.

Iškeptas šlauneles

sudėkite

ant daržovių lysvės ir užpilkite sultimis iš po iškeptos mėsos

.

Кочан капусты и куриные бедра. Так готовит моя турецкая бабушка: вкусный и недорогой рецепт
www.youtube.com

Uždenkite kepimo skardą įmirkytu pergamentu bei folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.

Siūlome paragauti:  Aštrūs baklažanai žiemai, kurie patiks visiems
Кочан капусты и куриные бедра. Так готовит моя турецкая бабушка: вкусный и недорогой рецепт
www.youtube.com

Rezultatas – sultingas, burnoje tirpstantis patiekalas. Tai puiki vakarienė didelei šeimai, į kurią įeina pagrindinis patiekalas ir garnyras prie jo.

80

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *