Tai gardžiausio žiemos užkandžio iš korėjietiškų agurkų ir pomidorų receptas. Paruošti lengva ir paprasta, o laikyti galima ištisus metus, iki kito gaminimo sezono.
Ingredientai: 1:
1. agurkai – 1 kg.
2. Pomidorai – 1 kg.
3. Druska – 1 šaukštelis.
4. Cukrus – 2 šaukšteliai su šliaužikliu.
5. Kalendra – 1/2 šaukštelio.
6. Kardamonas – 1/2 šaukštelio.
7. Malti juodieji pipirai – 1/3 šaukštelio.
8. Česnakas – 4 skiltelės.
9. 9 % actas – 70 ml.
10. Augalinis aliejus – 100 ml.
Išeiga: 4 500 ml stiklainiai.
Paruošimo būdas:
1. Naudojau pusę raudonųjų ir pusę geltonųjų pomidorų. Kiekviena pomidorų rūšis suteiks salotoms savitą skonį. Tačiau galite naudoti tik raudonuosius pomidorus
. 2. Agurkus supjaustome apskritimais ir siunčiame į gilų puodą arba dubenį, kuriame marinuosime daržoves
. 3. Pomidorams pašaliname kotelį ir supjaustome griežinėliais, tada siunčiame prie agurkų
. 4. Į daržoves siunčiame 4 sutrintas česnako skilteles, 1 arb. š. druskos, 2 arb. š. cukraus, pusę arb. š. kalendros, pusę arb. š. kardamono, 1/3 arb. š. juodųjų pipirų, 70 ml 9 proc. acto ir 100 ml augalinio aliejaus.
5. Gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 2 val. Kas pusvalandį reikia pamaišyti, kad daržovės tolygiai marinuotųsi
. 6. Į gerai išplautus stiklainius paskleiskite korėjietiškas daržoves ir tolygiai užpilkite marinatu. Viršų uždenkite švariais dangteliais
. 7. Ant gilaus puodo dugno padėkite rankšluostį ir ant jo sudėkite dangteliais uždengtus stiklainius. Į puodą įpilkite šilto vandens iki stiklainių pečių, pastatykite ant ugnies ir nuo užvirimo momento sterilizuokite 10 minučių. Tada išimkite stiklainius ir sandariai užsukite dangtelius.
Šis užkandis laikomas kambario temperatūroje. Žiemą atidarę vieną stiklainį, jį ištuštinsite per kelias minutes. Mūsų šeimoje tai jau tapo tradicija ir kasmet jį užsuku.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.