Ingredientai:
- skumbrė – 1 skerdena
- augalinis aliejus – 5 šaukštai.
- druska – 2 šaukšteliai.
- cukrus – 1 šaukštelis.
- juodieji pipirai, kvapieji pipirai, kalendra, garstyčių sėklos, čili pipirai pagal skonį
- citrinos sultys – 2 šaukštai.
- svogūnas – 1 galva
- lauro lapas
Paruošimas:
Žuvį nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite gabalėliais.
Paruoškite marinatą: puode sumaišykite įkaitintą aliejų, prieskonius, cukrų ir druską.
Marinatą užpilkite ant žuvies ir išmaišykite.
Svogūną supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais, lengvai sutrinkite, kad svogūnas išleistų sultis.
Į stiklainius vienu sluoksniu dėkite žuvį, tada svogūnų sluoksnį, vėl sluoksnį žuvies ir svogūnų.
Viršų užpilkite marinatu, uždenkite stiklainį dangteliu ir padėkite į šaldytuvą 1 dienai.
Gero apetito!