Mano firminis barščių receptas – išbandykite, tikrai sudomins ir jus

Kad patiekalas būtų sodraus, ryškaus skonio ir aromato, svarbu laikytis eiliškumo ir pasirinkti gerus produktus. Toliau pateikiamas vienas iš mano išbandytų metodų, pagal kurį barščiai visada pavyksta.

Reikalingi produktai:

  • vandens – 5 litrai;
  • bulvės – 4 vnt;
  • burokėliai – 1-2 šakniavaisiai;
  • kiaulienos šonkauliukų arba mėsos su kaulais – 1,2 kg;
  • rauginti kopūstai arba marinuoti kopūstai – 250 g;
  • pastarnokas – pusė šaknies;
  • švieži arba konservuoti pomidorai – 2 vnt;
  • švieži kopūstai – 400 g;
  • lauro lapas – 2 vnt;
  • sūdyti lašiniai – 30 g;
  • augalinio aliejaus – 2 šaukštai;
  • svogūnas ir morka – po 1 vnt;
  • pomidorų pasta – 3 litrai;
  • saldžiosios paprikos – 1 vnt;
  • aštriosios paprikos, adžikos – pagal skonį;
  • česnako – 3 skiltelės;
  • žolelės, prieskoniai.
Siūlome paragauti:  Mano namuose ant baldų ir veidrodžių nėra dulkių. Juos valau vaistinėje esančiu valikliu.

Kaip išvirti:

  1. Iš pradžių sultinys – 20 minučių, tada burokine tarka sutarkuoti burokėliai.
  2. Smulkiai supjaustau lašinukus, pakepinu, sudedu svogūnus, aliejų, pakepinu porą minučių. Svarbu: seni lašiniai suteikia aromato. Galima pakepinti arba sumalti ir sudėti pabaigoje.
  3. Tarkuotas morkas – į keptuvę, dar šiek tiek patroškinti.
  4. Pomidorų pasta, pipirai, cukrus, pomidorai – ten pat.
  5. Paruoštą mėsą atskiriu, supjaustau, grąžinu į keptuvę.
  6. Sudedu bulves, dviejų rūšių kopūstus, lauro lapus, pastarnokus, druską, prieskonius. Verdu, kol daržovės suminkštėja.
  7. Daržovių apkepą nupilu, paragauju, pabaigiu pagal skonį.
  8. Finale – aštriąją papriką, prieskonines žoleles, susmulkintą česnaką.
  9. Palieku pastovėti 10-20 minučių, patiekiu su grietine.
  10. Jei nenorite lašinių – nedėkite. Jei mėgstate ne tokį rūgštų skonį – išimkite marinuotus pomidorus arba įberkite truputį cukraus. Norint, kad barščiai būtų raudoni, burokėlių reikia dėti į virimo pabaigą.
Siūlome paragauti:  Suvalgoma per 3 minutes. Naujos burokėlių salotos: kasdien ir per šventes

324

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *