Marinuoti pomidorai su slyvomis – įdomus konservavimo būdas, kuriame dera slyvų saldumas ir rūgštus pomidorų skonis.
Taip gaunamas gana neįprastas patiekalas, galintis papuošti ir įprastą, ir šventinį stalą
. Marinuotų pomidorų ir slyvų skonis priklauso nuo naudojamų vaisių veislių
.
Dideli mėsingi pomidorai išskiria daugiau sulčių, kurios prisotina marinatą, o maži pomidorai išlaiko savo elastingumą ir struktūrą.
Slyvoms geriau tinka veislės su stora odele, nes jos mažiau išverda ir geriau išlaiko sultingumą. Be to, verta
atsižvelgti į vaisių brandos laipsnį. Dėl nesubrendusių pomidorų marinatas gali būti per rūgštus, o dėl pernokusių slyvų – per saldus ir drumstas. Svarbu rasti pusiausvyrą naudojant optimalios brandos vaisius.
Sudedamosios dalys:
- Pomidorai;
- Slyvos;
- krienų lapai;
- krapų šakelės;
- Česnakai;
- Pipirų grūdeliai – 4 vnt;
- Pipirų grūdeliai – 4 vnt;
- acto esencija 70% – ½ šaukštelio.
Marinato ingredientai vienam litrui vandens;
- druska – 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus – 3 valg. šaukštai.
Marinuotų pomidorų su slyvomis paruošimas:
Pomidorus ir slyvas kruopščiai nuplaukite. Į kiekvieno pomidoro pagrindą įsmeikite dantų krapštuką. Iš slyvų išimkite sėklas
. Į kiekvieną stiklainį įberkite pipirų grūdelių ir raudonėlio pipirų. Taip pat
įdėkite
po vieną lauro lapą, krapų agurką, krienų lapą, porą česnako skiltelių
. Į stiklainius sluoksniais sudėkite slyvas ir pomidorus
.
Užpilkite stiklainius su slyvomis ir pomidorais verdančiu vandeniu, palikite 15 minučių.
Atvėsusį skystį iš stiklainių nukoškite į puodą, įberkite druskos ir cukraus. Į stiklainius supilkite acto esenciją
. Užvirinkite sūrymą ir supilkite į stiklainius, užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite atvėsti po rankšluosčiu.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

