Vištienos popsas – labai skanus ir įspūdingas patiekalas ant Naujųjų metų stalo. Švelni mėsa, gardi traški plutelė: tik savo forma šis receptas primena ledus, bet iš tikrųjų tai ir karštas patiekalas, ir užkandis viename patiekale.
Ingredientai: 600 gramų vištienos šlaunelių be kaulų ir odos, 120 gramų svogūno, česnako skiltelė, šaukštas manų kruopų, 200 gramų šoninės, druskos ir juodųjų pipirų, patiekimui imti bet kokias daržoves – pagal patirtį marinuoti agurkai , alyvuogės, paprika čia puikiai atrodys paprikos ir pomidorai.
Patiekalas pasirodys ryškus, tačiau jį stebėtinai lengva paruošti. Šiek tiek šaldytas vištienos šlauneles (beje, pasinaudokite šia smulkmena, taip faršas bus tirštesnis) sutrinkite su svogūnais ir česnaku. Į jį įpilkite manų kruopų, druskos ir pipirų. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Dabar faršą padaliname į 8 dalis ir iš kiekvienos formuojame pailgus kotletus, kiek primenančius kebabą. Kotletus apvoliokite šonine ir suverkite ant iešmo. Iš išorės tai atrodo kaip tikras popsas.
Sudėkite gabalėlius ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Pašaukite į orkaitę 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Likus 7 minutėms iki paruošimo, įjunkite viršutines groteles ir konvekciją, kad popsios apskrustų iki traškios.