Ingredientai:
kiauliena arba ėriena – 1 kg
svogūnas – 220 gr
vanduo – 2 šaukštai.
actas 9% – 1 valgomasis šaukštas.
druska – 1 šaukštelis.
užpiltas pipirų mišinys – 1 šaukštelis.
čiobreliai – 1 šaukštelis.
rozmarinas – 1 šaukštelis.
mairūnas – 1 šaukštelis.
saldi paprika – 1 šaukštelis.
Soda – 1 šaukštelis.
augalinis aliejus
Paruošimas:
Svogūną supjaustykite dideliais gabalėliais ir sutrinkite su vandeniu trintuvu, kol sutirštės.
Išspauskite gautas sultis ir supilkite į dubenį, įpilkite druskos, acto, mišinio
pipirų, čiobrelių, mairūnų, rozmarinų, paprikos ir viską išmaišyti.
Mėsą supjaustykite dideliais gabalėliais ir supilkite į marinatą, gerai išmaišykite rankomis.
Įpilkite soda ir vėl išmaišykite.
Uždenkite plėvele ir palikite pusvalandį pastovėti.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir tolygiai įdėkite į ją mėsą.
Kepkite mėsą iš abiejų pusių 5–7 ant vidutinės ugnies.
Perkelkite kebabą į lėkštę ir patiekite.
Gero apetito!