Ingredientai:
kiauliena arba ėriena – 1 kg
svogūnas – 220 gr
vanduo – 2 šaukštai.
actas 9% – 1 valgomasis šaukštas.
druska – 1 šaukštelis.
užpiltas pipirų mišinys – 1 šaukštelis.
čiobreliai – 1 šaukštelis.
rozmarinas – 1 šaukštelis.
mairūnas – 1 šaukštelis.
saldi paprika – 1 šaukštelis.
Soda – 1 šaukštelis.
augalinis aliejus
Paruošimas:
Svogūną supjaustykite dideliais gabalėliais ir sutrinkite su vandeniu trintuvu, kol sutirštės.
Išspauskite gautas sultis ir supilkite į dubenį, įpilkite druskos, acto, mišinio
pipirų, čiobrelių, mairūnų, rozmarinų, paprikos ir viską išmaišyti.
Mėsą supjaustykite dideliais gabalėliais ir supilkite į marinatą, gerai išmaišykite rankomis.
Įpilkite soda ir vėl išmaišykite.
Uždenkite plėvele ir palikite pusvalandį pastovėti.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir tolygiai įdėkite į ją mėsą.
Kepkite mėsą iš abiejų pusių 5–7 ant vidutinės ugnies.
Perkelkite kebabą į lėkštę ir patiekite.
Gero apetito!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.